allesfrans.com

  
Beginpagina
Laatste artikelen, nieuwsflitsen en bijdragen
Bezoekers

Aangesloten bezoekers: 38

Reacties op artikelen
 • Als je de werkzaamheden zelf hebt uitgevoerd ( bijv. schuur ombouwen tot gite) en er dus geen aannemer is, hoef je dan niet bijv. zo’n reg.thermique 2012 (RT 2012) aan te vragen? M.a.w. geldt dat alleen voor aannemers?
  • Reactie 1 okt'18 11:33, door Hanjo

   Bij de verandering van de bestemming van een gebouw heb je ook een voorafgaande toestemming nodig. Bij een oud gebouw is de op het moment van de bouw geldende energienorm van toepassing (zie artikel Wijziging bestemming: RT2012 - Energiebesparing) en krijg je de toestemming zonder RT2012 eis. Er is dan dus ook geen verklaring nodig, ongeacht of je de werkzaamheden zelf doet of laat doen.
   Maar die toestemming is heel belangrijk, want bij eventuele verkoop gaat de notaris ernaar vragen!

 • Meer over de roerende voorheffing.
  17 sep'18 12:32, door Lathouwers
  hoe kan ik in 2019 vanuit Belgie mijn taxe fonciere betalen. Ik heb geen inkomsten noch bankrekeneing in Frankrijk.
Reacties op reacties
 • IBA: Introductie afvalwaterzuivering
  18 okt'18 21:42, door Wiwi
  Reactie 27 jan'15 20:00, door Hanjo

  Binnen de verschillende departementen wordt verschillend gedacht over de verschillende systemen van individuele afvalwaterzuivering. Zo werd het microsysteem tot voor kort in de Allier bijna niet goedgekeurd. Of de "afvalvijver" in Valencay is toegestaan, moet bij de betreffende SPANC worden nagevraagd.

  Rietveld is een nu toegelaten zuiveringsmethode van uw afvalwater. Nadeel is dat ge een tamelijk groot terrein nodig hebt daarvoor. Uw rietveld of zuiveringsstation moet ieder jaar gecontroleerd worden door de firma die de installatie deed. Dat kost een 32 à 40 euro per jaar, via een onderhoudscontract. Dat verslag gaat naar de Spanc. Daar wordt dus gekeken of uw installatie inderdaad het afvalwater zuivert. Door zooo een zuiveringsinstallatie moet u geen Rioolbelasting betalen, zuivert uw installatie niet meer voldoende, dan krijgt u een boete van de Spanc...bijna gelijk aan die (...)
 • Wapen verkopen
  1 okt'18 13:50, door Eisso Koenders
  Reactie 6 aug'15 23:30, door suzan

  Heeft iemand ervaring met het verkopen van een wapen in frankrijk ivm terugverhuizen naar land van oorsprong? Welke weg moet je bewandelen, waar kun je het geweer verkopen? Het betreft niet mijn geweer, maar van een familielid.

  Ik neem aan dat het om een legaal wapen gaat en dat uw credentials op orde zijn. Bent u lid van een schietvereniging dan kunt u het daar aanbieden aan collegae schutters. Overdracht (prefectuur) van vergunning naar vergunning is dan redelijk simpel. U kunt ook naar een wapenhandelaar gaan die ook tweedehands wapens in de verkoop heeft en het daar aanbieden. Wel zorgdragen dat u een bewijs van overdracht krijgt als de handelaar het van u overneemt.
De laatste nieuwsbrief

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention