Dit is de hulptekst voor AllesFrans, Onze informatie zoals je die op een beeldscherm van een computer of tablet ziet. Bij gebruik van een smartphone heeft de site een aangepaste weergave met een ander (uitschuif-)menu.
Net boven de titel van een artikel of rubriek vind je een wit vlak met de zogenaamde "breadcrumb". Deze geeft aan waar je je op de website bevindt: beginnend met de Beginpagina en eindigend met de titel van het artikel of de rubriek. Behalve op de titel kun je op ieder onderdeel klikken om daar naartoe te navigeren.
In het gele vlak onder de titel (en subtitel) van bijna ieder artikel vind je de datum dat het artikel voor het eerst werd gepubliceerd met de naam van de auteur. In geval van een revisie vind je een tweede datum. Je kunt op de naam van de auteur klikken voor meer gegevens.
De website maakt gebruik van de Google zoekfunctie waarmee uitsluitend op deze site gezocht wordt.
Als je twee of meer zoektermen intikt, zoekt Google (alleen) pagina’s waarop al de zoektermen voorkomen. Je hoeft je zoektermen niet met AND te verbinden, want dat is de standaardinstelling van Google.
De volgorde waarin je je zoektermen intikt, maakt verschil. Google geeft namelijk hogere prioriteit aan pagina’s waarop de zoektermen voorkomen in de volgorde waarin je ze hebt ingetypt.
Google accepteert 32 zoektermen in één zoekopdracht. Als je er meer intikt, krijg je de mededeling dat de 33ste en alle daarop volgende zoektermen zijn genegeerd.
Wanneer je naar een specifiek woord wilt zoeken, plaatst je aanhalingstekens om het woord. Je krijgt dan alleen zoekresultaten waarin het woord voorkomt exact zoals je het hebt ingetypt.
Plaats aanhalingstekens om woorden als je naar een specifieke woordcombinatie wilt zoeken. Je krijgt dan alleen zoekresultaten waarin de woorden staan zoals je ze hebt ingetypt: in de opgegeven volgorde en spelling.
Voorbeeld: “Franse taal”
In veel databases kun je een asterisk (*) gebruiken als je niet precies weet hoe jouw zoekterm wordt gespeld. In Google werkt de asterisk ook, maar uitsluitend voor hele woorden, niet voor één of meer letters van een woord. Elke asterisk staat voor één woord, tussen asterisks plaatst je geen spaties.
Om meer resultaten te krijgen, kan het verstandig zijn ook op synoniemen te zoeken. Het is goed mogelijk dat dat het onderwerp anders genoemd wordt. Je zoekt op synoniemen met behulp van het commando OR
(in hoofdletters) of een verticale streep |
.
Voorbeeld: boiler OR chauffe-eau
In de "toolbox" hebben we enkele nuttige functies samengevoegd.
In dit kader vind je een overzicht van alle rubrieken. De rubriek (en subrubriek) waarin je je bevindt is opengevouwen. Je ziet alle subrubrieken van die rubriek. De huidige rubriek en subrubriek hebben een afwijkende kleur.
Je kunt op iedere titel in de lijst klikken om naar die (sub)rubriek te navigeren.
In dit kader vind je de overige artikelen in deze (sub)rubriek.
Onder en boven de lijst komen navigatieknoppen wanneer niet alle artikelen in de lijst passen.
Diverse artikelen hebben één of meerdere trefwoorden. Door op zo’n trefwoord te klikken, krijg je een overzicht van alle artikelen en rubrieken met datzelfde trefwoord.
De trefwoorden zijn in hoofdgroepen verdeeld die je ook op de overzichtsbladzijde van het trefwoord terugvindt. Zo kun je andere trefwoorden uit de hoofdgroep selecteren en de bijbehorende artikelen en rubrieken terugvinden.
Een aantal nieuwe trefwoorden is geïntroduceerd om het zoeken naar informatie te vergemakkelijken.
We horen graag jouw mening. Daarom kun je op (bijna) alle artikelen in een forum reageren. Dat kan anoniem of je gebruikt een pseudoniem. De auteurs zijn de enige die je e-mailadres kunnen zien en het laat ze toe direct naar jou te reageren.
Via de menuknop kun je naar een overzicht van alle reacties gaan.
We geven je de mogelijkheid onze artikelen te waarderen.
Huidige bezoekers: 98
Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.
Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.
Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.
Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.
Verschillende soorten dienstverlening.
Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.
Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.