Beginpagina > Overheid > Formulieren > Cerfa N° 13703

Cerfa N° 13703

Déclaration Préalable

dinsdag 24 januari 2012, door Hanjo

Bijgewerkt op woensdag 27 september 2017

Met behulp van dit formulier meld je de Franse overheid dat je bepaalde bouw-, verbouw- of sloopactiviteiten wilt gaan uitvoeren. Het biedt de overheid de mogelijkheid te controleren of jouw activiteiten niet in strijd zijn met de geldende regels. Ook kan zo worden bekeken of bepaalde belastingen moeten worden geheven of worden aangepast.

Het vorige artikel in deze rubriek: Cerfa N° 13406
Beoordeling:
1 stem
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS
Kijk in ons overzicht of het insturen van een déclaration préalable de juiste handeling is voor de werkzaamheden die je wilt uitvoeren.
Is de déclaration préalable inderdaad de juiste handeling en gaat het NIET alleen om aanpassingen aan of rond een woonhuis, gebruik dan het uitgebreide formulier Cerfa N° 13404.

Het formulier bestaat uit 7 bladzijden. Bij punt 1 vul je je persoonlijke gegevens in en bij punt 2 de kadastrale gegevens.

Punt 3 vermeldt het soort project: ga je bijbouwen, veranderen of wil je een omheining plaatsen. Je mag hierbij een korte omschrijving geven. Je geeft ook aan om dit om je hoofdverblijf of een tweede woning gaat.
Bij 3.2 moet je wijzigingen van de oppervlakte aangeven. Vroeger was er sprake van de SHON, tegenwoordig wordt gesproken van surface de plancher. Je leest erover in artikel De oppervlakte van een woning (1).

Tenslotte onderteken je bij punt 4.

Bijlages

Bij het formulier hoort ook een opsomming van de benodigde bijlages, borderau de dépôt des pièces jointes. Welke bijlages precies nodig zijn, hangt af van het soort project. Op de bijlages vermeld je de code van de bijlage zoals in de opsomming is aangegeven. De belangrijkste staan hieronder.

DP1. Un plan de situation du terrain
Het volstaat meestal om een kopie van de kadastrale tekeningen mee te sturen.
DP2. Un plan de masse côté dans les trois dimensions
Deze bijlage is bij bouwwerkzaamheden nodig en geeft geeft de afstanden tot erfafscheiding en openbare weg aan.
DP3. Un plan en coupe
Deze bijlage is bij bouwwerkzaamheden nodig en geeft een dwarsdoorsnede van het terrein en de constructie. Waar die dwarsdoorsnede zich bevindt, geef je aan in DP2.
DP4. Un plan des façades et des toitures
Verander je de gevel, bijvoorbeeld door een deuropening te maken of een dakraam te plaatsen, dat verduidelijkt deze tekening of fotomontage de plannen.
DP5. Une représentation de l’aspect extérieur
Een tekening of fotomontage van andere plannen die een invloed op het uiterlijk van het pand hebben.

Online bekijken: Je kunt het formulier hier downloaden


 

Het volgende artikel in deze rubriek: Cerfa No 10867 (6650) - UITLEG
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 60

In deze rubriek

In deze rubriek geven we wat uitleg over een aantal formulieren waarmee je te maken krijgt wanneer je in Frankrijk woont. De formulieren hebben allemaal een modelcode en een "Cerfa-nummer". In verschillende artikels wordt aan deze formulieren gerefereerd.

 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |