woensdag 25 januari 2012 , door
De Fransman brengt gemiddeld meer dan 80% van zijn tijd binnenshuis door (thuis, school, kantoor, ...) en wordt er, zonder altijd te weten, blootgesteld aan
vele bronnen van luchtverontreiniging: bouwproducten en decoratiemateriaal, onderhoudsproducten, schimmels, huisstofmijt, vloerbedekking, cosmetica, geurkaarsen en luchtverfrissers, enz.
Frankrijk schat de kosten van een slechte binnenlucht tussen 10 en 40 miljard euro per jaar.
Tussen de 25 en 30% van de bevolking in de geïndustrialiseerde landen lijdt aan allergische aandoeningen, zoals astma en voedselallergie. Door het beperken van die bronnen in woningen en gebouwen kan dit gezondheidsprobleem serieus worden aangepakt. Daarom streeft de Franse overheid naar een betere informatie aan het publiek.
Afgeleid van het principe van het energielabel moeten fabrikanten vanaf 1 januari 2012 de emissieniveaus van vluchtige stoffen van alle nieuwe producten
in de bouw en decoratie aangeven met een code van A+ (zeer
lage emissies) tot C (hoge emissies).
Uiteindelijk moeten duizenden referenties (van verf, vernis, lijm, behang, vloerbedekking, enz.) van dit etiket worden voorzien.
Deze nieuwe informatie over de aanwezige gevaren van toxiciteit in producten is het resultaat van een samenwerking tussen het Franse Ministerie van
Duurzame ontwikkeling en de handel. In september 2013 moeten alle bouw- en decoratie producten die worden verkocht in Frankrijk van dit label zijn voorzien.
Uiterlijk 2015 moet deze uitstoot ook in openbare gebouwen, zoals creches, kleuter- en basisscholen en recreatiecentra worden aangegeven.
Als vervolg op het artikel over garantie geven we wat informatie over de service na de verkoop.
Huidige bezoekers: 60
Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.
Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...
Verschillende soorten dienstverlening.
Wat wetenswaardigheden over de Franse taal
Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto
Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.
Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?