allesfrans.com
 
BeginpaginaFrankrijk, het landRegio Auvergne-Rhône-AlpesAuvergneDepartement Allier (03), BourbonnaisAllier ToeristischVerblijfOnderdakLes Gérolles
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Les Gérolles

Saint-Martin-des-Lais (Allier)

In het noordoosten van het Franse departement Allier ligt midden tussen de akkers een uniek vakantieverblijf. De Nederlandse eigenaars van Les Gérolles hebben de oude boerderij omgetoverd in een gezellig, sfeervol onderkomen waar chambre d’hôtes en een minicamping beschikbaar zijn. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot table d’hôtes.

Het vorige artikel in deze rubriek: Grote verschillen in recreatieve huurprijzen
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 1.649
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Les Gérolles bestaat uit een woonhuis, een zomerkeuken, een gedeeltelijk verbouwde koeienstal en een groot terrein.

De bovenverdieping van het woonhuis is bereikbaar via een stenen buitentrap. Daar bevinden zich 2 gastenkamers die onderling via een tussendeur verbonden zijn.

Op het terrein dat als minicamping wordt geëxploiteerd zijn 3 ruime kampeerplaatsen voor een camper, caravan of tent. Alles sanitair is aanwezig en een elektrische aansluiting is mogelijk.

In een oude varkensstal bevindt zich een compleet ingerichte zomerkeuken en in de voormalige koeienstal is een recreatieruimte. Op een groot deel van het terrein is wifi gratis beschikbaar.

Gastenkamers

Er zijn 2 gastenkamers welke als geheel worden verhuurd als chambre d’hôtes voor maximaal 6 personen. Beide kamers hebben een badkamer met douche en toilet.

De grote gastenkamer heeft een oppervlakte van ongeveer 60 m² en is eenvoudig ingericht met o.a. een zithoek en een 2 persoons bed. Er een waterkoker, een koffiezetapperaat en een koelkast ontbreken niet.

De kleine gastenkamer is ongeveer 30 m² en is ingericht als slaapkamer voor maximaal 4 personen. Eventueel kan er een kinderbedje bij worden gezet.

In beide kamers is wifi beschikbaar.

Table d’hôtes

Voor het avondeten hoef je niet te zorgen, want je kunt aanschuiven aan de table d’Hôtes voor een 3 gangen diner. Bij mooi weer is dat buiten in de tuin en bij minder weer in het woonhuis.

Omgeving

Les Gérolles ligt aan de rand van het departement Allier. Op een kilometer van het huis ligt in een beschermd natuurgebied de rivier de Loire, die de grens vormt met Bourgogne. Er zijn vele soorten (trek)vogels te zien en met een vergunning kun je vissen in de rivier. Zwemmen en pootjebaden kan een paar kilometer verder stroomopwaarts.
De heuvels van de Morvan zijn vanaf Les Gérolles te zien.

Er zijn volop mogelijkheden tot (toeristische) uitstapjes. Moulins, de hoofdstad van het departement, ligt op 30 km afstand en biedt naast een hoop historie ook enkele interessante musea. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, ligt op 20 km afstand het attractiepark Le Pal, dat ook een grote dierentuin bevat.

Op 10 minuten rijden ligt Bourbon-Lancy, een kuuroord met allerlei mogelijkheden tot ontspanning, waaronder een golfterrein, een openlucht zwembad en meertje.

Door haar ligging in het dal van de Loire is er volop gelegenheid tot wandelen en fietsen zonder steile beklimmingen. Je geniet er van rust, ruimte en volop natuurschoon.

Foto’s

Het woonhuis met de opgang naar de Chambre d'Hôtes Nogmaals het woonhuis De keukenzijde van het woonhuis De Chambre d'Hôtes Een deel van het terrein

Kaart

(Zoom uit voor meer interessante punten.)

 

Op internet: Website Les Gérolles


 

Reacties
 

Huidige bezoekers: 59

Trefwoorden
Toeristisch 📌Allier 📌Auvergne
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Onderdak

  Een selectie van gîtes, chambres-d’hôtes en hotels in en rond het Franse departement Allier.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

Allesfrans, ook voor:
 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention