allesfrans.com
 • Financiële steun bij een verhuizing

  Afhankelijk van jouw professionele sector of gezinssituatie is het mogelijk om te profiteren van bepaalde bonussen, voorschotten en verhuishulpmiddelen.

 • Steun bij het betalen van de huur

  Behalve de steun uit het kinderbijslagfonds kent Frankrijk publieke en private regelingen om je te helpen bij het vinden van een huurwoning.

 • Zo controleer je of je op de kiezerslijst staat

  Om in Frankrijk te mogen stemmen, moet je ingeschreven staan op de kiezerslijst.

 • ANEAS - Nederlandse vereniging voor onderlinge hulpverlening

  ANEAS helpt Nederlanders maar ook "verfranste" Nederlanders, die in Frankrijk in problemen raken en die niet op een eenvoudige wijze opgelost kunnen worden.

 • FANF - Federatie van Nederlandse verenigingen in Frankrijk

  Een organisatie die de belangen van Nederlanders in Frankrijk behartigt.

  
BeginpaginaFrankrijk, het landRegio Auvergne-Rhône-AlpesEx-regio AuvergneDepartement Allier (03), BourbonnaisAllier ToeristischVerblijfOnderdakLes Gérolles

Les Gérolles

Saint-Martin-des-Lais (Allier)

In het noordoosten van het Franse departement Allier ligt midden tussen de akkers een uniek vakantieverblijf. De Nederlandse eigenaars van Les Gérolles hebben de oude boerderij omgetoverd in een gezellig, sfeervol onderkomen waar chambre d’hôtes en een minicamping beschikbaar zijn. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot table d’hôtes.

Het vorige artikel in deze rubriek: Grote verschillen in recreatieve huurprijzen
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 1.613
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Les Gérolles bestaat uit een woonhuis, een zomerkeuken, een gedeeltelijk verbouwde koeienstal en een groot terrein.

De bovenverdieping van het woonhuis is bereikbaar via een stenen buitentrap. Daar bevinden zich 2 gastenkamers die onderling via een tussendeur verbonden zijn.

Op het terrein dat als minicamping wordt geëxploiteerd zijn 3 ruime kampeerplaatsen voor een camper, caravan of tent. Alles sanitair is aanwezig en een elektrische aansluiting is mogelijk.

In een oude varkensstal bevindt zich een compleet ingerichte zomerkeuken en in de voormalige koeienstal is een recreatieruimte. Op een groot deel van het terrein is wifi gratis beschikbaar.

Gastenkamers

Er zijn 2 gastenkamers welke als geheel worden verhuurd als chambre d’hôtes voor maximaal 6 personen. Beide kamers hebben een badkamer met douche en toilet.

De grote gastenkamer heeft een oppervlakte van ongeveer 60 m² en is eenvoudig ingericht met o.a. een zithoek en een 2 persoons bed. Er een waterkoker, een koffiezetapperaat en een koelkast ontbreken niet.

De kleine gastenkamer is ongeveer 30 m² en is ingericht als slaapkamer voor maximaal 4 personen. Eventueel kan er een kinderbedje bij worden gezet.

In beide kamers is wifi beschikbaar.

Table d’hôtes

Voor het avondeten hoef je niet te zorgen, want je kunt aanschuiven aan de table d’Hôtes voor een 3 gangen diner. Bij mooi weer is dat buiten in de tuin en bij minder weer in het woonhuis.

Omgeving

Les Gérolles ligt aan de rand van het departement Allier. Op een kilometer van het huis ligt in een beschermd natuurgebied de rivier de Loire, die de grens vormt met Bourgogne. Er zijn vele soorten (trek)vogels te zien en met een vergunning kun je vissen in de rivier. Zwemmen en pootjebaden kan een paar kilometer verder stroomopwaarts.
De heuvels van de Morvan zijn vanaf Les Gérolles te zien.

Er zijn volop mogelijkheden tot (toeristische) uitstapjes. Moulins, de hoofdstad van het departement, ligt op 30 km afstand en biedt naast een hoop historie ook enkele interessante musea. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, ligt op 20 km afstand het attractiepark Le Pal, dat ook een grote dierentuin bevat.

Op 10 minuten rijden ligt Bourbon-Lancy, een kuuroord met allerlei mogelijkheden tot ontspanning, waaronder een golfterrein, een openlucht zwembad en meertje.

Door haar ligging in het dal van de Loire is er volop gelegenheid tot wandelen en fietsen zonder steile beklimmingen. Je geniet er van rust, ruimte en volop natuurschoon.

Foto’s

Het woonhuis met de opgang naar de Chambre d'Hôtes Nogmaals het woonhuis De keukenzijde van het woonhuis De Chambre d'Hôtes Een deel van het terrein

Kaart

(Zoom uit voor meer interessante punten.)

 

Op internet: Website Les Gérolles


 

Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

Allesfrans, ook voor:
 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |