allesfrans.com
 
BeginpaginaVerkeer en vervoerHet wegennetDe péages, de Franse tolwegenTélépéage is niet alleen voor Fransen!
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Télépéage is niet alleen voor Fransen!

woensdag 6 juli 2016 , door Hanjo

Sluit je binnenkort ook weer aan in de file voor de Franse tolpoorten of maak je ook gebruik van de télépéage?

Het vorige artikel in deze rubriek: Tarieven Franse tolwegen
Beoordeling:
Bezoeken: 3.967
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Het is een algemeen misverstand dat het systeem van elektronisch betalen van de Franse tolwegen, de télépéage, uitsluitend bestemd is voor Fransen of voor personen met een Franse bankrekening. Het systeem, dat onder de naam "Liber-T", uitgesproken als liberté (vrijheid), wordt gepromoot, is ook binnen het bereik van Nederlanders of Belgen.

Aan het abonnement zijn kosten verbonden, maar er bestaan pakketten waarbij je uitsluitend abonnementsgeld betaalt voor de maanden waarin je van het systeem gebruik maakt.

Wil je dus sneller door de tolpoorten in Frankrijk? Schaf dan een tolbadge aan.

Let er op dat Frankrijk een tariefklassenindeling hanteert voor verschillende soorten voertuigen, een indeling die geldt op alle autoroutes.

Wat kun je ermee?

Met de tolbadge kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten. Daarnaast kun je bij ongeveer 300 parkeerterreinen en pargeergarages met de tolbadge betalen.

Met de tolbadge kun je gebruik maken van de aparte rijstroken en daardoor veel tijd besparen, omdat de afhandeling veel sneller gaat: veelal zonder te stoppen.
Aangezien er een contract afgesloten moet worden, is de tolbadge niet interessant als je slechts eenmaal naar of door Frankrijk reist. Je kunt dan beter betalen met contant geld of creditcard.

In Nederland kun je eenvoudig en in het Nederlands een abonnement afsluiten via de website van Bip&Go en in een ANWB winkel.

Via de ANWB

Je betaalt een eenmalig bedrag voor de aanschaf van de tolbadge (€ 9,50 ANWB ledenprijs, € 11,- niet ledenprijs) en € 2,50 per maand (in de maanden dat de badge wordt gebruikt). Daar bovenop komen natuurlijk de geldende toltarieven.

Via Bip&Go

Er bestaan verschillende abonnementsvormen en de voorwaarden verschillen per tolwegmaatschappij. Meer informatie kun je hieronder lezen en vinden op de website van Télépéage Liber-T.

Bip&Go, onderdeel van de SANEF-groep, bied je de kans om eenvoudig en volledig in het Nederlands online een Bip&Go (télépéage liber-t) badge aan te vragen en een elektronisch abonnement op de tolweg te nemen.

Gebruik je maar een paar keer per jaar de Franse tolwegen, dan kun je het Bip&Go Af en Toe abonnement gebruiken, waarbij je € 1,70 abonnementskosten betaalt voor de maanden waarin je het abonnement gebruikt, plus natuurlijk de tol- en/of parkeerkosten.

Voor de meer frequente reiziger bestaat het Bip&Go Vaste Prijs abonnement, waarbij je € 1,25 per maand (€ 15,00 per jaar) betaalt plus de tol- en/of parkeerkosten.

Bijkomende eenmalige kosten voor nieuwe abonnees zijn € 10,- voor de activering van de badge en € 10,- voor de verzending naar het opgegeven adres (in Nederland of België).
Voor € 2,- kun je een extra houder voor de badge aanvragen, handig voor als je de badge in meerdere voertuigen wilt gebruiken. Het abonnement is immers niet gekoppeld aan een auto!

Er is geen opzegtermijn. Na opzegging dien je de badge binnen 30 dagen terug te sturen naar Bip&Go.

Hoe het werkt

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Hieronder 1 bijdrage
 

Huidige bezoekers: 19

Dit artikel staat in rubriek:
 • De péages, de Franse tolwegen

  Frankrijk is berucht om zijn stervorm, maar beroemd om de dichtheid van het wegennet. Het wegennet het meest dichte van de wereld en het langste van Europa. Zo’n 10% van het wegennet bestaat uit autosnelwegen en op een groot aantal trajecten wordt tol geheven.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention