allesfrans.com
 
BeginpaginaFranse samenlevingWelvaart en economieFrankrijk’s economische grootmachten
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Frankrijk’s economische grootmachten

woensdag 21 november 2012 , door Hanjo

Bewerkt op zaterdag 14 december 2013

Het vorige artikel in deze rubriek: Frankrijk in de ruimte
Beoordeling:
Bezoeken: 447
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Frankrijk is de vijfde economische grootmacht en telt meerdere wereldleiders in de energie, strategie en cosmetica. Dit zijn de belangrijkste Franse grootmachten.

Airbus

Airbus is de jaren 1960 ontstaan uit een Frans-Duits initiatief. Vandaag is het een wereldleider in de burgerluchtvaart. Ongeveer 7.000 Airbus vliegtuigen worden door de grote luchtvaartmaatschappijen geëxploiteerd, waaronder het grootste personenvliegtuig, de Airbus A380.

Axa

De AXA-groep telt 214.000 medewerkers en is de vierde verzekeraar ter wereld. Het klantenbestand bestaat uit 95 miljoen verzekerden, particulieren en bedrijven in 61 landen.

Danone

Met meer dan 100.000 medewerkers is Danone wereldleider in de levensmiddelenindustrie, gespecialiseerd in zuivel, water, babyvoeding en medicale voeding. Het bedrijf is op alle 5 continenten vertegenwoordigd.

EDF

Energie de France is wereldleider in de productie van electriciteit. De groep telt meer dan 150.000 medewerkers die ervoor zorgen dat wereldwijd meer dan 37 miljoen afnemers van energie worden voorzien. Het vroegere staatsbedrijf is sinds 2005 beurs genoteerd.

FT - Orange

France Télécom - Orange is een van de grootste en meest innovatieve telecommunicatiebedrijven ter wereld. Het bedrijf telt meer dan 170.000 medewerkers die zorg dragen voor Internet, televisie, vaste en mobiele telefonie voor ruim 220 miljoen klanten.

L’Oreal

L’Oreal is de grootste cosmeticagroep ter wereld en vertegenwoordigt bekende merknamen rond het welzijn en de schoonheid van vrouwen en mannen in de hele wereld. Het bedrijf telt 66.000 medewerkers en weet voor haar publiciteit altijd wereldsterren uit de mode en filmwereld te strikken.

LVMH

De Luois Vutton - Moët Hennessy-groep zegt misschien niet zo veel, maar toch is het bedrijf een wereldleider in art de vivre. De groep omvat 60 merken in diverse gebieden, waaronder wijn, spiritualieën, mode, parfum, cosmetica en horloges. Wellicht de bekendste zijn Dior, Louis Vuitton, Kenzo, TAG Huer, Givenchy en Don Pérignon die via een netwerk van 25000 winkels worden verkocht.

Renault

Renault telt zo’n 130.000 medewerkers en heeft meer dan 2,7 miljoen auto’s verkocht. Het bedrijf mag zich dan ook één van de grote constructeurs noemen. Sinds 1999 heeft het een strategische alliantie met het Japanse Nissan, maar het bedrijf blijft één van de symbolen van de Franse industriële vaardigheid met een expertise die gaat van Formule 1 tot elektrische voertuigen.

Total

Total is Frankrijks grootste industriële groep en behoort tot de wereldwijde top-5 van gas- en petroleumbedrijven. Ongeveer 100.000 medewerkers werken aan de energievoorziening van vandaag en van de toekomst.

Veolia

Veolia Environnement telt meer dan 300.000 medewerkers en is met een omzet van ongeveer 30 miljard euro wereldleider op het gebied van milieudiensten en duurzame ontwikkeling. Het is het enige bedrijf ter wereld dat waterbehandeling, afvalverwerking, energie en transport onder één enkele merknaam groepeert.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

Allesfrans, ook voor:
 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention