allesfrans.com

 • Belasting op winst verkoop onroerend goed (plus-value)

  Dit artikel is het beginpunt van een volledige herziening van de inhoud over dit onderwerp.

 • Hergebruik van roerende goederen van overheidsdiensten

  Een nieuwe website is bedoeld om donaties van roerende goederen tussen overheidsdiensten en met verenigingen te bevorderen.

 • De taxatie van een woning

  En taxatie kan je goede diensten bewijzen. Maar ga niet zomaar af op het eerste de beste aanbod voor een taxatie.

 • Belasting op winst verkoop onroerend goed (plus-value)

  Dit artikel is het beginpunt van een volledige herziening van de inhoud over dit onderwerp.

 • Hergebruik van roerende goederen van overheidsdiensten

  Een nieuwe website is bedoeld om donaties van roerende goederen tussen overheidsdiensten en met verenigingen te bevorderen.

  
BeginpaginaVerkeer en vervoerDocumentenKenteken(bewijs)Carte Grise kwijt of gestolen

Carte Grise kwijt of gestolen

dinsdag 18 december 2012 , door Hanjo

Bewerkt op donderdag 30 augustus 2018

Een duplicaat kentekenbewijs wordt een duplicata genoemd, het originele certificat d’immatriculation is de primata. Het enige verschil tussen origineel en duplicaat is een vermelding bij de rubrieken Z.1 tot Z.4 met de tekst "Duplicata" gevolgd door de datum.

Het vorige artikel in deze rubriek: Carte grise "collection"
Beoordeling:
2 stemmen
Bezoeken: 1.422
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Wat te doen bij verlies

In geval van verlies van een kentekenbewijs moet onmiddellijk een verklaring van verlies worden gemaakt bij de prefectuur, de sub-prefectuur of (in Parijs) bij de politie.

Wat te doen bij diefstal

In geval van diefstal van het registratiebewijs van een voertuig moet onmiddellijk aangifte van diefstal worden gedaan bij de politie of de gendarmerie van de plaats van diefstal of van je woonplaats.

Een duplicaat aanvragen

Iedereen kan een verzoek voor een ​​duplicaat kentekenbewijs indienen wanneer het oude werd gestolen, verloren of beschadigd. Het verzoek moet in tweevoud worden ingediend bij een prefectuur of sub-prefectuur naar keuze.

Het bevat alle elementen van het orginele kentekenbewijs en heeft dezelfde rechtsgeldigheid.

Waarschuwing: sinds 15 oktober 2009 houdt een verzoek om een ​​duplicaat kentekenbewijs voor een oud type kenteken (FNI) de omzetting naar het nieuwe systeem (SIV) in. Het voertuig krijgt dus een nieuwe kenteken van het type ZZ-ZZ-123.

In afwachting van het duplicaat kan de houder het voertuig gedurende een maand gebruiken op vertoon van een verklaring van verlies of diefstal van het kentekenbewijs of van een voorlopige bewijs van inschrijving (CPI) dat door de prefectuur wordt verstrekt bij een beschadigd document.

Wat heb je nodig?

Documenten die je identiteit en je adres aangeven
Een geldig bewijs van technische controle voor voertuigen die door hun leeftijd en/of type aan deze keuring onderhevig zijn.
Een aanvraagformulier voor het duplicaat kentekenbewijs (N° 13750).
In geval van diefstal: een kopie van de aangifte van diefstal, opgesteld door een politie of gendarmerie.
In geval van verlies: een kopie van de aangifte van verlies bij de prefectuur (N° 13753).
In het geval van beschadiging: het originele kentekenbewijs.

Kosten

In geval van verlies, diefstal of beschadiging moet de normale heffing worden betaald (regionale belasting per eenheid (CV) en behandelingskosten), alsmede een redevance d’acheminement (afleveringskosten). Heeft de regionale raad vrijstelling verleend van de regionale heffing (bij "schone" voertuigen), dan zijn alleen behandelings- en afleveringskosten verschuldigd.

Online aanvragen

Er zijn diverse websites die online een duplicaat aanbieden. Houdt er rekening mee dat dit alleen voor nieuwe kentekens geldt en dat de kosten aanzienlijk hoger zullen uitvallen dan wanneer je zelf alle stappen uitvoert.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Hieronder 1 bijdrage
 • Carte Grise kwijt of gestolen 1 maart 2015 19:56, door Bert

  hoi, we hebben een groot probleem. mijn pa heeft een 2tal jaren geleden een motor in belgië gekocht en zonder na te denken, er zat een bewijsje bij van de politie dat het gelijkvormigheidsattest kwijt is. Nu hebben we hem pas rijklaar gemaakt en komen we erachter dat die nooit ingevoerd is geweest (kwam uit frankrijk), dat is nu in orde maar dienst inschrijvingen weigert omdat er geen COC (gelijkvormigheidsattest) bij is. Kawasaki weigert alle medewerking en vraagt een carte grise, de politie zegt dat ik deze bij de inschrijvingsdienst in frankrijk moet aanvragen maar ik weet niet waar dat is en ik ken geen frans (gaan ze me dit wel geven?) aangezien ik geen bewijs heb dat ik die van de persoon in frankrijk heb gekocht. Een andere mogelijkheid volgens de politie is een keuring als alleenstaand geval, maar ik heb dit al gelezen, gaat niet voor moto’s, je moet documenten voorleggen die ik niet heb en die is al eens ingeschreven geweest in europa, dus sta ik weer nergens. De kawasaki dealer zegt ook dat ik zonder dat papier gewoon een mooi stuk thuis heb staan waar ik NOOIT mee de weg op kan komen.

  AUB niet reageren met antwoorden als: had je moeten laten staan, want dat hebben we al veel gehoord en dat stadium zijn we al lang voorbij.

  dus als iemand mij aub kan zeggen bij wie ik die laatste inschrijving in frankrijk kan aanvragen, of iemand die een beter idee heeft is ook welkom. (niet onzinnig zoals in stukken verkopen)
  gaat over een Kawasaki ER5 2004 met amper 2000km

Huidige bezoekers: 24

Dit artikel staat in rubriek:
 • Kenteken(bewijs)

  In deze rubriek staat informatie verzameld over het certificat d’immatriculation, het Franse kentekenbewijs, over de plaque d’immatriculation, de kentekenplaat, en wat je moet doen bij import, aankoop en verkoop van een voertuig met kenteken.

Verder in deze rubriek:
Lees ook:
 

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

Allesfrans, ook voor:
 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |