allesfrans.com
 
BeginpaginaVerkeer en vervoerRijlesBegeleid rijden en autoverzekering
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Begeleid rijden en autoverzekering

donderdag 17 januari 2013 , door Hanjo

Bewerkt op zondag 6 september 2015

In Frankrijk mogen personen vanaf 15 jaar na een eerste serie rijlessen (20 uur) bij een rijschool onder toezicht van een begeleider rij-​​ervaring opdoen voordat ze hun rijexamen doen, de zogenaamde "conduite accompagnée".

Het vorige artikel in deze rubriek: Autorijschool
Beoordeling:
Bezoeken: 502
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Rijden onder toezicht - conduite supervisée

De kandidaat van minimaal 18 jaar oud moet zijn ingeschreven bij een rijschool en een initiële opleidingsfase met succes hebben afgerond. Daarna mag hij onder begeleiding rijden om meer ervaring op te doen alvorens het praktische examen af ​​te leggen. Zoals voor begeleid rijden vanaf 15 jaar, moet de kandidaat van 18 jaar en ouder eerst zijn geslaagd voor zijn theorie-examen en ten minste 20 uur hebben gelest bij een rijschool. Het is de verantwoording van de rij-instructeur om de persoon die voor deze optie kiest toestemming te geven, afhankelijk van de mate van controle over het voertuig, zijn vaardigheden en de waargenomen gedragingen.

Begeleid rijden en autoverzekering

Begeleid rijden is alleen mogelijk indien de verzekering van het gebruikte voertuig een uitgebreide garantie heeft. Autobezitters moeten hun verzekeraar vragen voor de inschrijving bij de rijschool. De uitbreiding van de garantie brengt geen premieverhoging met zich mee.

Het behalen van het certificaat van voltooiing van de eerste opleiding bij de rijschool is een vereiste om iemand verzekerd te begeleiden.

De verzekeraar kan de garantie weigeren wanneer de begeleider is veroordeeld voor bepaalde verkeersovertredingen (bijvoorbeeld dodelijke ongelukken, het rijden onder invloed van alcohol, doorrijden na een ongeval, het negeren van een stopteken, het rijden met een ongeldig rijbewijs, enz.).

Bij een ongeval tijdens de leerfase is de verzekerde aansprakelijk voor enig deel van de schade boven de limiet die door de verzekeraar is gesteld, de mimiet bij een "conducteur novice".

De autoverzekering van een jonge bestuurder

Deze manier van rijervaring opdoen wordt in Frankrijk aangemoedigd en het kan een bestuurder die onlangs zijn rijbewijs haalde met deze "Apprentissage Anticipé de la Conduite" een premievoordeel opleveren. De normaal geldende toeslag van 100% op het basistarief wordt gehalveerd.
Na het eerste verzekeringsjaar wordt de toeslag weer gehalveerd indien de verzekerde niet verantwoordelijk was voor eventuele ongevallen. Na twee jaar komt ze te vervallen.

Sommige verzekeraars vragen zelfs helemaal geen toeslag.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

Allesfrans, ook voor:
 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention