allesfrans.com

 • Frankrijk bant Bob de Bouwer

  Met deze kop kondigde het Algemeen Dagblad het nieuws aan over genderneutraal speelgoed in Frankrijk.

 • Verlaging inkomstenbelasting vanaf 2020

  Met deze simulator kun je een schatting maken van wat de impact van deze maatregel zal zijn op jouw aanslag
 • Le Relais: een tweede leven voor jouw kleding

  Meer dan 90% wordt hergebruikt.

 • 12 Parijse metrostations tijdelijk hernoemd

  Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Asterix en Obelix zijn enkele stations hernoemd.

 • Quiz: Enkele lastige woorden beginnend met "habi-"

  Habile, habiller, habit, habitant(e), habiter, habitude, habituel(le), habituer.... Het zijn allemaal woorden die op elkaar lijken.

  
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalEen tweede huisSeptember en oktober 2006

Ons verhaal...

September en oktober 2006

We grijpen elke gelegenheid aan om naar Frankrijk te gaan en we weten allebei zeker dat we er kunnen en willen wonen. Dit keer gaan we voor een lang weekend van donderdag tot zondag.

Het vorige artikel in deze rubriek: Augustus 2006 - Vervolg zomervakantie
Beoordeling:
Bezoeken: 333
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

We staan om vier uur op om kort voor vijf uur te vertrekken. Zo omzeilen we de meeste ochtendspits in Antwerpen, Lille en Parijs. De reis lijkt steeds minder lang te duren. Wanneer we rond half een aankomen, voeren we de opstartroutines uit: elektriciteit aan - waterleiding open - boiler aan - luiken, ramen en deuren open - gevolgd door een rondje door de tuin.

Wat ons dit keer in de tuin opvalt, is een winde die uitbundig groeit en bloeit. Er zitten honderden blauwe eendagsbloemen in. Ook het gras en het onkruid hebben weer hun best gedaan - dat valt wel een beetje tegen - en er moet gelijk gemaaid worden. Ook vallen ons een aantal kleurrijke appels in de fruitbomen op. Die hingen er de vorige keer nog niet!?!? Als we bij de boompjes staan, zien we dat ze met een metaaldraadje aan de takken zitten - een welkomstgrapje van de buren!

Natuurlijk moeten we ook kijken hoe het met de pompoenoogst is gesteld.

Enkele grote exemplaren hadden we al op dakpannen gelegd om te voorkomen dat ze gaan rotten. Ze zijn behoorlijk gegroeid en een aantal nieuwe pompoenen is zich aan het ontwikkelen.
Ook de courgettes hebben niet stil gezeten. We vinden vier enorme exemplaren, die we mee terug nemen naar Nederland - de kippen zijn er dol op!

In huis is de toekomstige slaapkamer betegeld. De ruimte lijkt gelijk een stuk groter. In oktober kunnen we aan de wanden gaan werken. Daar hebben we nu geen tijd voor: de extra tuinactiviteiten en een bezoek aan een enorme rommelmarkt in Decize hebben voorrang.

Op vrijdag 30 september komt onze makelaar met de verheugende mededeling dat ons huis in Nederland verkocht is. We hadden afgesproken pas op dit moment te beslissen wat onze volgende stap zal zijn.
Het kost niet veel tijd om voor Frankrijk te kiezen. Dit jaar zijn we er al zeven keer geweest en dat is altijd uitstekend bevallen. We zijn er vrijwel zeker van dat we daar kunnen leven. Het kan natuurlijk altijd tegenvallen, maar er is altijd een weg terug!

Herfstvakantie

Wat gaat er deze keer gebeuren:
De slaapkamer moet zo ver mogelijk af;
Er zal wel weer van alles in de tuin te doen zijn

Op donderdag 19 oktober vertrekken we weer naar Frankrijk, maar dit keer is het gevoel heel anders. We rijden nu naar onze toekomstige woning en er staat meer tijdsdruk op de dingen die nog gebeuren moeten. Achter ons slepen we de aanhangwagen met daarop drie kasten en weer een aantal tuinplanten. Ook de auto is goed gevuld, onder andere met wat spulletjes die we tijdens de aanstaande verhuizing niet willen laten opslaan.

Onze vrienden uit Groningen komen ons ook dit keer weer helpen. Zij komen op vrijdag en zullen weer in de caravan slapen. Maar hopen dat het niet te koud wordt!

Wat het weer betreft klagen we niet, en ook niet over de rest. Elke dag drinken we buiten koffie en kunnen we buiten middag eten. Maar ook het werk vordert gestaag. De dames zijn zeer actief in de tuin, binnen worden de slaapkamer van de slaapkamer van gipsplaten voorzien. Voor we het weten, is de week alweer voorbij, maar de resultaten zijn zichtbaar!

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • We verhuizen

  Je leest verder in een volgend deel van "Ons verhaal".

Reacties

Huidige bezoekers: 3

In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

In dit eerste deel van Ons verhaal beschrijven we de periode tot we definitief naar Frankrijk verhuizen.

Trefwoorden
 

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

Allesfrans, ook voor:
 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |