allesfrans.com

 • Franse kopen minder vlees bij de slager, maar ze consumeren meer!

  Deze toename van de individuele consumptie is gebaseerd op een toename van de vleesconsumptie buitenshuis.

 • Krachtige aardbeving in Drôme

  5.4: zulke hevige aardbevingen zijn zeldzaam in Frankrijk.

 • Frauduleuze aanbieders van FDJ-aandelen

  Alleen aanbieders van beleggingsdiensten of financiële beleggingsadviseurs met de vereiste referenties kunnen inschrijvingen registreren.

 • De taal van de Franse jeugd (2)

  De taal is constant in ontwikkeling. Bij de ene taal gaat dat sneller dan bij de andere, maar vooral de taal die de jeugd gebruikt, kent dagelijks nieuwe woorden en  (...)

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

  
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt FrankrijkNaar Emmaüs

Ons verhaal...

Naar Emmaüs

Binnen een straal van zo’n 60km van ons huis bevinden zich drie Emmaüs winkels. Ze zijn maar een paar dagdelen per week open.

Het vorige artikel in deze rubriek: April doet wat ’ie wil - In mei...
Beoordeling:
Bezoeken: 1.638
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS
«Agir pour que chaque homme, chaque société, chaque nation puisse vivre, s’affirmer et l’accomplir dans ’échange et le partage, ainsi que dans une égale dignité»

In 1949 restaureert Henri Groues, de abt Pierre, een oud huis in Neuilly Plaisance. Hij start er een internationale jeugdherberg die hij "Emmaüs" noemt. Uit dit initiatief ontstaat de beweging "Emmaüs" met als belangrijkste doelstelling dat elke man, elke vennootschap, elk volk op basis van gelijkwaardigheid kan leven. De vereniging Emmaüs wordt in 1953 in Parijs gecreëerd.

Momenteel beheert de vereniging een aantal kringloopwinkels waar vrijwilligers gratis aangeboden goederen verkopen. Huidige voorzitter van de vereniging is Martin Hirsch die sinds mei 2007 een belangrijke positie in de regering van Sarkozy innam.

Eind mei - Veel buiten werken

Goede Vrijdag was de ommekeer in het weer. Sindsdien zijn er maar weinig dagen geweest met minder goed weer. Het warme weer wordt soms onderbroken door een fikse regenbui met een paar donderslagen en bliksemflitsen. We hebben dus veel gelegenheid om buiten te werken. Hellen doet dat zeven dagen per week; ik doe het wanneer ik niet hoef te werken.
Door de droogte moet er veel gegoten worden. Om de andere dag krijgt iedere boom of struik een plens water. Toen we hier vorig jaar nog niet woonden is het in deze periode waarschijnlijk mis gegaan met de aanplant, die veel aandacht nodig heeft. Nu staat alles er geweldig bij, ondanks het droge weer.

De caravan vindt een nieuw plekje en staat keurig onder de regenboog.

We hebben de caravan verplaatst. Hij staat nu in het verlengde van het huis en wat minder in het zicht. Zo hebben bezoekers ook echt een plekje voor zichzelf. Er staat een hek omheen wat met rietmatten is afgeschermd. Voor de matten is een border gemaakt.

Het hele terrein is nu gemaaid en aan de oostzijde hebben we nu tot het eind van het terrein een hek geplaatst. De meidoorns, essen, notenbomen en rozenstruiken in Fase 3 hebben allemaal een spiegel gekregen. Ze hebben dus geen excuus om niet keurig door te groeien.

Ook de varkensstallen worden aangepakt. Een paar weken geleden was de eerste vernieuwde deur al geplaatst, nu hebben we ook de bodem voor de stallen van onkruid ontdaan, de roos een steuntje gegeven en nog wat planten neergezet en opgehangen. Wat een dag werk al een verschil kan geven, want vorige week zou ik geen foto van de stallen op deze site gezet hebben...

Beide foto’s vind je ook terug in ons Ons Fotoalbum.

Begin juni - Veel buiten werken, maar er is hulp...


Begin juni krijgen we bezoek van mijn ouders. Vol enthousiasme wordt er rond het huis meegewerkt. Er wordt onkruid gewied, ontgonnen en geschilderd.

De nieuwe luiken in de varkensstal krijgen een kleur: een deur is al klaar, de tweede ligt te drogen en de derde wordt in de verf gezet.
Nu zijn alle deuren gemaakt en geverfd. We gaan nog op zoek naar twee oude sloten. Die hopen we binnenkort op een vide-grenier of brocante te vinden.


 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Juni en juli 2007

  De maand juni brengt niet veel goed weer, maar ook bij minder goed weer kan er in de tuin gewerkt worden.

Reacties

Huidige bezoekers: 10

Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt Frankrijk

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:
Trefwoorden
 

Allesfrans, ook voor:
 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |