allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt de Franse AllierJuni en juli 2007
 
Deze informatie kan verouderd zijn!
Ons verhaal...

Juni en juli 2007

De maand juni brengt niet veel goed weer. Er is veel regen die regelmatig met onweer en windstoten gepaard gaat. Af en toe laat de zon zijn kracht zien en voelen. Op die momenten zorgen we dat we buiten zijn.

Het vorige artikel in deze rubriek: Naar Emmaüs
Beoordeling:
Bezoeken: 279
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Maar ook bij minder goed weer kan er in de tuin gewerkt worden. Dat is maar goed ook, want de meeste planten doen het uitstekend. Alleen staan in de moestuin een paar gewassen die "niet van natte voeten houden", zoals Hellen dat noemt. Maar verder kan ze trots zijn op de oogst. Op een volgende bladzijde vertellen we meer over de moestuin.

Natuurlijk groeien ook het gras en het onkruid enthousiast mee. Meestal is er ieder week-end wel een periode dat het gras net genoeg heeft kunnen drogen voor een maaibeurt. Begin juli houdt de zitmaaier er mee op. Het blijkt een constructiefout te zijn waarvoor de machine terug moet naar de leverancier. Hij wordt keurig opgehaald, maar we zijn hem wel twee weken kwijt - en dat net een paar dagen voordat onze buren komen. Ook zij moeten nodig maaien!

We ontdekken dat we af en toe ook bezoek van wilde zwijnen hebben. Achterin de tuin zijn een aantal muizengangen die net onder het oppervlak lagen (onder de hooi en het stro wat daar nog lag) op een woeste manier opengehaald. Je kunt echt de snuitsporen van het wilde zwijn zien.

We maken een begin aan het terras dat aan de achterzijde van het huis komt. Hierop komen de buiteneettafel en stoelen te staan, direct naast de plek waar onze hangmatten kunnen hangen. We bestellen de benodigde materialen en ook een prieel voor in de rozencirkel.
In Ons project schrijven we er meer over.

Wanneer er midden juli een periode van wat beter weer is, halen we het zwembad uit de schuur en geven het een plekje in de tuin.

Het is voor de boeren tijd om te oogsten. Al het graan wordt geoogst en ook het koolzaad op de akker naast ons terrein wordt geoogst. Het is een komen en gaan van combines.

Bezoek in juli

In de tweede helft van juli komen onze dochter en haar vriend ons weer eens bezoeken. Vorig jaar waren ze in Curaçao, dus de veranderingen die zij zien zijn groot. Het wordt een ontspannen weekje! De bestelde materialen voor het terras en het prieel hebben een week vertraging en komen op het moment dat ze weer naar Nederland terug reizen.

Gelukkig verbetert het weer geleidelijk en eind juli lijkt het toch nog zomer te worden. Dat belooft wat voor begin augustus, wanneer onze zoon ons voor de eerste keer in Frankrijk komt bezoeken.

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Huidige bezoekers: 92

Trefwoord
📌Allier
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt de Franse Allier

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

Allesfrans, ook voor:
 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention