allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt de Franse AllierWinter 2007/2008

Ons verhaal...

Winter 2007/2008

Het vorige artikel in deze rubriek: Herfst 2007
Beoordeling:
Bezoeken: 229
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

We merken niet veel van de kortste dag van het jaar, want het is juist volle maan geweest en de hemel wordt helder verlicht. Door dat schitterende weer vriest het bijna iedere nacht een paar graden. De kerst gaat rustig voorbij, wit in de ochtend, groen overdag. Tweede Kerstdag bestaat in Frankrijk niet, dus hervat het gewone leven zich. De schappen van de supermarkten puilen nog uit met lekkernijen en er staat nog een bos onverkochte kerstbomen. We hebben weer een uitnodiging van de burgemeester gekregen om naar zijn eindejaarsspeech te komen luisteren. We geven acte de présence en hebben een geanimeerd gesprek met een aantal dorpsgenoten. We maken ook kennis met het echtpaar dat in het dorp een droogbloemenbedrijf heeft.

Oud-en-Nieuw gaat weer stilletjes voorbij. Wanneer we op de televisie de klok middernacht zien passeren, blijft het buiten stil. We moeten er nog steeds aan wennen. Tijdens de nieuwjaarswenstelefoongesprekken met Nederland horen we nog wat vuurwerkknallen, maar de kat blijft ook dit jaar rustig in zijn mandje liggen - geen nieuwjaarsangsten voor hem! De buren slapen, dus die hoeven we ook geen "bonne année" te gaan wensen. We kijken buiten om ons heen, maar zien alleen en paar sterren fonkelen. Voor vuurwerk moeten we nog ruim een half jaar wachten.

Begin januari gaan we verder waar we in 2007 gestopt waren. We klussen verder op zolder en werken buiten aan het zijraam van de stalkamer. De onderzijde wordt van rabatdelen voorzien en er worden luiken gemaakt en in de opening geplaatst.

Op 16 januari is er zoveel wind dat het hek van de kippenren open waait. Natuurlijk laten onze landverkenners zich zo’n "buitenkans" niet ontgaan, maar onze waakkat houdt een oogje in het zeil.

Een aanleunverblijf voor de konijnen

De eerste dag ziet meneer konijn het nog niet zo zitten om buiten te spelen.

Al enige tijd hebben de konijnen geprobeerd ons duidelijk te maken dat zij hun huidige verblijf iets te klein vinden. Ze doen dat vooral stampvoetend en knagend. Toen ze bijna een onderuitgang gemaakt hadden, werd het tijd voor iets anders.

We zijn op zoek gegaan naar gaas - 25 meter voor boven, onder, voor, achter en opzij. We hadden nog allerlei hout, dus hoefden we voor het hok niets in te kopen. Het geheel komt voor de kippenren.

Zaterdag 19 januari beginnen we met de klus en zondag 20 januari gaan we verder. Het is die dag uitzonderlijk mooi weer en tegen het eind van de dag kunnen de konijnen hun nieuwe verblijf betrekken.

De ingang van het hok heeft een kijkruitje.

Wanneer konijn begint te graven, zijn de kippen er als de kippen bij.

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Begin 2008

  Januari blijft prima weer geven. ’s Nachts is er soms wat lichte vorst, maar overdag schijnt het zonnetje.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 82

Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt de Franse Allier

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:
Trefwoord
 

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |