allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt de Franse AllierLente 2009
 
Deze informatie kan verouderd zijn!
Ons verhaal...

Lente 2009

Het vorige artikel in deze rubriek: Jaareinde 2008
Beoordeling:
Bezoeken: 212
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS


Het mooie weer dat in maart begon, zet door in april. Begin april wijst de thermometer meerdere dagen een maximum van 24˚ aan. De natuur reageert spontaan. We zien begin april al de eerste zwaluwen, de kikkers hebben het hoogste woord, we horen de koekoek en de hop en zien kievieten. Ook de hagedissen kruipen alweer langs de muren en de kwartels leggen hun eerste ei van dit jaar.

 


Het is niet alleen maar vrolijkheid, want ook het onkruid laat van zich gelden. Onze tuin schittert van de paardenbloemen - een mooi, maar onaangenaam gezicht.

Het betekent weer veel werken in de tuin. Hellen besteedt er de hele dag aan.

Begin april wordt het gras voor het eerst gemaaid, maar binnen een week moet het voor de tweede keer gedaan worden; het is zeer groeizaam weer.

We beginnen ook met de aanleg van een vijver.

Mei 2009

We hebben in april hard doorgewerkt in de tuin want er zijn de hele maand april maar een paar minder goede dagen geweest. De lente houdt stand!

Op 1 mei, de dag van de arbeid, wordt de laatste kruiwagen met kleigrond weggereden. De kuil voor de vijver is klaar! Alle winkels zijn vandaag dicht, maar op zaterdag 2 mei kopen we het benodigde worteldoek (géotextile) en het pvc zeil. We nemen gelijk een pomp en wat zuurstofplanten mee, die op 2 mei te water gelaten kunnen worden.

 

Na het lange weekend van 1 mei begint ook het volgende weekend met een vrije vrijdag. 8 mei is Bevrijdingsdag in Frankrijk, dus we kunnen verder met de vijver. We kopen stenen voor rond de vijver en vlonderplanken. We gaan aan het werk met de steiger.

Het weekend daarna kopen we vissen voor in de vijver en nog wat waterplanten.
Ook het weekend van Hemelvaartsdag is weer lang en het brengt vier dagen met heet weer. Het vlonder achter de vijver wordt uitgebreid en sluit nu aan op het terras.

Op zondag komen een zus en zwager op bezoek en samen zien we de temperatuur stijgen tot 36 graden. Het enige wat we kunnen doen, is schaduw zoeken. Was het zwembad nu maar klaar...

Je leest er over in Ons project.

Juni 2009

Het houdt dit jaar niet op met bezoek. Ook onze dochter en haar vriend komen weer een weekje langs. Ze kunnen van een week uitstekend weer genieten en reizen begin juni samen met ons naar Nederland.

Juist voordat we naar Frankrijk terug gaan, worden we gebeld voor de afspraak voor het uitzetten van het zwembad en de blokhut. Tot nu toe houden ze zich prima aan de afspraak! Op zaterdag 20 juni worden de materialen voor het zwembad bezorgd en op dinsdag 23 juni moet het graafwerk beginnen.

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Zomer 2009

  We worden nog steeds verwend met mooi weer.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 97

Trefwoord
📌Allier
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt de Franse Allier

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

Allesfrans, ook voor:
 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention