allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt de Franse AllierWinter en voorjaar 2012

Ons verhaal...

Winter en voorjaar 2012

Het vorige artikel in deze rubriek: Zomer en najaar 2011
Beoordeling:
Bezoeken: 238
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Nu de keuken af is, zouden we graag op de zolder verder gaan. Een strenge winter gooit roet in het eten. Er is op zolder nog geen verwarming, dus moeten we wachten op beter weer. Dat lijkt in maart te komen, maar is slechts van korte duur. Toch maken we wat voortgang en dat is maar goed ook, want begin mei moet de logeerkamer in gebruik genomen worden.

Het is veel werk en in de badkamer hebben we op het laatst wat tegenslag wanneer een afvoerkoppeling los schiet. Gelukkig is de koppeling binnen bereik en kan de klemring stevig worden aangedraaid.

Op 10 mei is nog niet alles klaar. Er moet nog wat geverfd en behangen worden, maar de logeerkamer is schoon en de badkamer kan gebruikt worden.

In Ons Project vind je de foto’s en meer informatie.

En daarna

Als de zolder "woonklaar" is, kunnen we weer wat meer tijd buiten besteden. De strenge winter en een lentestorm hebben best wat schade in de tuin aangericht. Ook moeten we het terras naast de keuken aanleggen. Er is dus nog genoeg te doen!

Half mei wordt het terras gelegd. De vorm wordt iets anders dan we oorspronkelijk van plan waren. Helaas hebben we net niet voldoende hout en moeten we bijbestellen. In Ons Project vind je de foto’s en meer informatie.

Een apart voorjaar

Dit is het achtste voorjaar dat we in de Allier meemaken, maar het is anders dan alle vorige. Het weer kwakkelt, door de late vorstperiode zijn sommige bomen nagenoeg kaal. Enkele tonen helemaal geen activiteit en kunnen dus worden afgeschreven. Er groeit nagenoeg geen fruit. De bloei van vele bloemen en planten is matig is en loopt een aantal weken achter. Laten we hopen dat het een uitzondering is en geen trend!
Toch is het weer niet slecht. We kunnen bijna dagelijks ’s avonds buiten eten en ook het zwembad wordt al goed gebruikt. Een voordeel is dat we veel buiten kunnen werken zonder ons tegen de zon te hoeven beschermen en we kunnen dan ook in de tuin een aantal kleinere en grotere metamorfosen realiseren.

Gîte

We zijn zelf op zoek naar een tweede woning die we als gîte willen gaan verhuren. Daarvoor zijn we in contact met Barbara, een (Nederlandse) makelaar in de buurt. Ze werkt voor een bedrijf met meerdere kantoren dat zich richt op Bourgogne en ons deel van de Allier, wat "Bourbonnais" wordt genoemd. Ze is zeer behulpzaam en heeft ons ingeschreven op een wekelijkse nieuwsbrief die we per email ontvangen. Wanneer we in de nieuwsbrief of op haar website iets interessants ontdekken, ontvangen we prompt uitgebreide informatie. Ook heeft ze ons al een aantal potentiële klanten aangeleverd voor onze nieuwe activiteit en dat heeft al geresulteerd in klanten.

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Huidige bezoekers: 58

Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt de Franse Allier

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:
Trefwoord
 

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |