allesfrans.com
 
BeginpaginaOverheidPolitieOnline voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade

donderdag 28 februari 2013 , door Hanjo

Bewerkt op zondag 6 september 2015

Is je mobiele telefoon gestolen, ben je slachtoffer van fraude of schade aan eigendommen? Vanaf 4 maart 2013 kun je in heel Frankrijk online voor-aangifte (pré-plainte) doen bij de politie of gendarmerie.

Het vorige artikel in deze rubriek: De dichtstbijzijnde gendarmerie
Beoordeling:
Bezoeken: 6.821
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Het systeem werd al enige tijd in een aantal Franse departementen getest en is vanwege het succes nu landelijk uitgerold.
Het is bedoeld voor slachtoffers van delicten (diefstal, fraude, schade, ...) waarbij de dader onbekend is. Het resulteert in een afspraak met de politie of gendarmerie waar je je klacht vervolgens deponeert en hem met je handtekening bekrachtigt.

Het systeem moet het ongemak die slachtoffers ondervinden wanneer ze in een politiebureau moeten wachten. Kom je niet opdagen op de afspraak, dan zullen de opgenomen gegevens 30 dagen na ontvangst worden gewist.

Let op: het systeem is niet bedoeld voor noodsituaties. In dat geval bel je met 17 of 112, of ga je rechtstreeks naar een politiebureau of een gendarmerie.

Op internet: {pré-plainte-en-ligne}


 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Hieronder 4 bijdragen
 • Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade 10 april 2018 15:04, door Kathleen

  Ging normaal lening aangaan bij een bank duporvera bank .Maar de mensen hebben mij 800 euro lichter gemaakt Vraag netjes men geld terug krijg bij deze geen antwoord nog men geld terug deze man heeft gewoon diefstal gedaan van mijn goedheid .Dit geld moest ook over gemaakt naar benin .

  • Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade 11 april 2018 11:55, door evert

   Helaas. Je bent dus gewoon opgelicht.
   En probeer je geld maar eens terug te halen uit Benin.
   Ik zou zeker wel aangifte doen - dat kan on line - maar feit is dat ook de internet cops hier echt niets mee kunnen.
   Het is rottig voor je.
   Het enige is nog - hoe heb je het geld over gemaakt ?
   Als dat via een bank is en er overduidelijk sprake is van oplichting zou je het in ieder geval bij de bank moeten melden en er voor moeten zorgen dat de oplichters verder je rekening niet kunnen plunderen.

 • Diefstal 19 oktober 2017 19:48, door vercruyce

  Onze camionette gestolen in Kortrijk’’Franse nummerplaat ’’czo75kh witte bestel wagen crafter ’onze camionette stond geparkeerd bij vriend van ons in Kortrijk ’’op 16 oktober 2017

 • Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade 24 september 2017 17:26, door C.Verbeek

  Net op de parkeerplaats wordt de deur opgegooid tegen mijn rechter buitenspiegel, dikke kras en de bestuurder (veroorzaker) witte bus rijd weg

  Reu de Narbonne tankstation
  kenteken bus DB-281-LH France

  Mijn Auto RANGE ROVER EVOQUE

 • Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade 21 september 2016 14:38, door Elias Tsouvelekidis

  Op de aangegeven aangifte site is het idd mogelijk om een voorregistratie te doen maar dit is in GEEN GEVAL een officiele aangifte. Je bent nl. VERPLICHT om je voorregistratie te bevestigen op een politiebureau in Frankrijk waarbij je je persoonlijk moet legitimeren en daar ter plekke de daadwerkelijke aangifte moet ondertekenen in het bijzijn van die agent(e) alvorens je voorregistratie een aangifte wordt én een proces verbaal wordt aangemaakt die je dan wel meekrijgt. De online aangifte is dus puur bedoeld om niet te hoeven wachten op een bureau. Als je vanuit Nederland dus gebruik wilt maken van die site heb je er in het geheel niets aan want je MOET in Frankrijk valideren....

  • Online voor-aangifte bij diefstal, fraude of schade 1 oktober 2016 17:16, door F C van oers

   Wachtende op de caravaan die uit de stalling zou komen hebben we tervergeefs gewacht de caravaan is niet op de plaats van bestemming gebracht de caravaan stont in de stalling inLa grande bastide Roquebrune sur argens 83520 france daar hoorde ik dat de stalling weg ging ik kreeg een kaart mee van een andere stalling inQuartier du Boullidou 83460 Les Arces sur Argens de politie weet er van in Le Muy gesproken met Gendarme Broutin tef 04 98118360 maar we krijgen te horen ik de eigenaar spreekt geen frans en hun geen engels dus ik kom niets te weten hoe de situatie is ze zeiden dat ik iemand moest laten bellen die frans sprak dan krijg je te horen uit Fresus daar is het naar toe gegaan dat ze alleen met de eigenaar de uitkomst door zouden geven ik weet het niet meer hoplijk kunnen jeulie me helpen

 

Allesfrans, ook voor:
 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

Allesfrans, ook voor:
 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention