allesfrans.com
 
BeginpaginaOverheidOverige instantiesIGN
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

IGN

zaterdag 21 oktober 2017 , door Hanjo

IGN staat voor Institut national de l’information géographique et forestière français, het Franse instituut dat vroeger "Institut géographique national" heette en waar ook de afkorting vandaan komt. Haar devies: "L’information grandeur nature".

Het vorige artikel in deze rubriek: DGCCRF
Beoordeling:
Bezoeken: 246
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

De IGN werd in 1940 opgericht met als missie de productie, het onderhoud en de verspreiding van geografische informatie die als referentie voor Frankrijk dient.
In 2012 kwam daar de inventaris van de Franse bossen bij en veranderde de naam van Institut géographique national in Institut national de l’information géographique et forestière français, maar de verkorte naam IGN werd niet aangepast.

De IGN is een voortzetting van de Service géographique de l’Armée (SGA). Haar oude kaartencollectie werd opgedeeld in twee kavels: de ene ging naar het Instituut en de andere naar de militaire archieven in Vincennes. Als onderdeel van de IGN werd ook de École nationale des sciences géographiques opgericht om cartografische ingenieurs op te leiden.

Sinds 2000 ontwikkelt de IGN het concept van Référentiel à Grande Échelle (RGE) om de digitalisering van de cartografie van het Franse grondgebied binnen een kort tijdsbestek nauwkeurig en volgens vier componenten te voltooien: orthofotografie, topografie, kadastrale pakketten en adressen. Deze RGE is eind 2008 volledig voltooid en wordt nu regelmatig bijgewerkt.

In juni 2006 opende de IGN de Géoportail-dienst die de cartografische visualisatie van het Franse grondgebied mogelijk maakt in een webbrowser en gebruik maakt van luchtfoto’s en gedigitaliseerde kaarten. Fase 2 van Géoportail werd een jaar later online gezet, met een nieuwe ergonomie.

Eind 2006 was de IGN betrokken bij de productie van een GPS-ontvanger voor wandel- en autonavigatie, Evadeo genaamd.

Door een samenwerking met de kadastrale afseling van de Franse belastingdienst (DGFiP) komt ook kadastrale informatie beschikbaar in Géoportail.

In 2015 resulteert een samenwerking met La Poste, OpenStreetMap France en Etalab in het opzetten van de Base Adresse Nationale, een database met alle adressen in Frankrijk.

Op internet: http://www.ign.fr/


 

Lees ook:

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Ademe

  Een Franse openbare instelling gericht op activiteiten rond milieubescherming en energiebeheersing.

Reacties
Hieronder 1 bijdrage
 • Aanmelden als Gite-Master 24 april 2016 09:40, door Marianne en Francois Morfouace

  Beste alles Frans

  sinds kort zijn mijn man en ik gevestigd in de Perigord Noir, 14 km ten zuiden van Sarlat. (24250) Naast het gaan verhuren van gites gaan we door met onze Nederlandse beroepen, websitebouwer en psychotherapeut.
  Op uw site zag ik de mogelijkheid om ons aan te melden als gitemaster. Graag zou ik meer weten hierover. Wat houdt het precies in, ik neem aan gasten ontvangen en de gite eventueel voorbereiden en schoonmaken, wellicht nog meer of minder. Staat er een vergoeding tegenover? Etc etc. Kortom, graag een ractie

  vriendelijke groet

  francois en Marianne Morfouace
  Auberge du Pont de Cause
  Pont de Cause
  24250 St. CYbranet
  www.votregiteendordogne.com/nl
  contact@votregiteendordogne.com / morfouacem@gmail.com

  0033 678358205

  • Aanmelden als Gite-Master 29 april 2016 20:46, door Hanjo

   Gite-Master is een extra, gratis dienstverlening op deze website. Je kunt je diensten er aanbieden en zo in via deze website in contact komen met eigenaren die op zoek zijn naar deze vorm van dienstverlening. Je meldt je aan voor één of meer departementen. Wij blijven er verder buiten. De zoeker en aanbieder regelen alles verder zelf.

 

Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention