allesfrans.com
 
BeginpaginaOverheidOverheid algemeenOpenbare veilingen
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Openbare veilingen

dinsdag 6 november 2018 , door Hanjo

Sommige overheden, zoals de douane en de domeinen, organiseren regelmatig openbare veilingen (ventes aux enchères publiques) van roerende of onroerende goederen die het gevolg zijn van een inbeslagname, depot of achterlating. Deze verkopen vinden plaats in heel Frankrijk en staan open voor iedereen.

Het vorige artikel in deze rubriek: Een foutje mogen maken is nu een feit!
Beoordeling:
Bezoeken: 246
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Veilingen door de douane

Na inbeslagnemingen, depots of achterlatingen worden regelmatig verschillende voorwerpen door de douane geveild. Deze openbare veilingen worden georganiseerd onder toezicht van veilingmeesters en worden aangekondigd op de internetsite van de douane of in de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten. Ze vinden plaats in heel Frankrijk en staan open voor iedereen.

Vóór elke verkoop publiceert de douane online de aankondigingen en verkoopvoorwaarden van de beschikbare partijen en de verkoopcatalogi. Ook wordt er voor potentiële kopers een expositie georganiseerd. De douane kan ook bepaalde partijen aanbieden op veilingen van particuliere instanties waar niet alles uitsluitend afkomstig is van de douane.

Verkoop van onroerend goed door de staat

De direction de l’Immobilier de l’État organiseert ook de verkoop van gebouwen.

Op de website van de cessions immobilières de l’État worden alle verkopen opgesomd in het kader van de uitvoering van het vastgoedbeleid van Frankrijk. Deze verkoop van onroerend goed is toegankelijk voor iedereen, volgens de voorwaarden van elk van de aanbiedingen. De verkopen worden ingedeeld naar type eigendom, regio’s, departementen, oppervlakte, verkoopmethoden, enz.

De verkoop vindt plaats via aanbestedingen, tussenpersonen of veilingen.

Verkopen door het directoraat van overheidsinterventies

De direction nationale d’Interventions domaniales (dat rapporteert aan het eerdergenoemde nationale directoraat voor onroerend goed) verkoopt ook regelmatig roerende of onroerende goederen die het gevolg zijn van inbeslagnames, deposito’s of achtergelaten goederen.

De roerende goederen zijn zeer divers: voertuigen, sieraden, tapijten, meubels, enz.

In het geval van onroerend goed kan dit zowel grond als gebouwen voor residentieel of kantoorgebruik omvatten. De verkoop van deze gebouwen kan in 3 vormen worden georganiseerd: verkoop op uitnodiging tot inschrijving, verkoop op een veiling, minnelijke overdracht.

De verkoop wordt vooraf aangekondigd in kranten met wettelijke mededelingen of lokale kranten, en op de site encheres-domaine.gouv.fr, alsook door middel van affiches in overheidsgebouwen. Een eerste bezoek aan het verkochte onroerend goed wordt georganiseerd volgens de in de advertentie vermelde voorwaarden.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Raadpleging hervorming uitkeringen

  Vanaf 9 oktober 2019 kun je deelnemen aan de burgerraadpleging om de hoofdlijnen van deze hervorming, die gevolgen zal hebben voor 15 miljoen begunstigden, te bepalen.

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention