allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns tweede Franse thuis!Er wordt voor ons verbouwd

Ons Verhaal...

Er wordt voor ons verbouwd

Nog net voor heel Frankrijk stil ligt in verband met de zomervakantie wordt aan de vloer en de deur- en raamopeningen gewerkt.

Het vorige artikel in deze rubriek: Het heropbouwen begint
Beoordeling:
Bezoeken: 241
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

We hebben het even wat rustiger aan gedaan met het verbouwen, want nu de aannemer moet gaan slijpen, breken en slopen zou toch alles onder het stof komen te zitten. Dat komt goed uit want onze kleindochter komt halverwege juli een weekje bij haar oma en opa in Frankrijk logeren. Daar heeft ze al lang naar uitgekeken en wij ook!
Het wordt een gezellige week waarin we van alles doen. Ze helpt ons heel goed met het verzorgen van de tuin en de dieren. Ook maken we veel plezier in het zwembad. Het water is niet koud, maar zelfs als het koud zou zijn, zou ze wel hebben willen zwemmen.

Ook gaan we een dagje naar Le Pal, een mooie dierentuin met een pretpark. We hebben veel plezier bij de zeehondenshow en in allerlei attracties.

De vloer gaat eruit

Na enkele schijnbewegingen belt de aannemer ons op zaterdag terwijl we met de kleindochter in Le Pal zijn. Morgen wil hij even met zijn schoonvader en onderaannemer langskomen want ze willen op maandag beginnen. Ja, morgen is inderdaad zondag, maar dat moet maar kunnen...
Op zondag worden we inderdaad om 10 uur gebeld: ze zijn nu bij het huis. Of ik even langs kan komen. Het is de eerste belofte die hij de afgelopen weken is nagekomen, dus ik spring in mijn auto.
De laatste details worden besproken en morgen gaat het echt beginnen.

Op maandagochtend belt ook de aannemer voor de fosse, de septictank, die helemaal vernieuwd moet worden. Hij wil nu langskomen. Opnieuw stap ik in mijn auto en wanneer ik bij het huis aankom, lopen daar vierwerklui een heleboel werk te verrichten. De muren van toilet en badkamer zijn er al uit en de opening van de achterdeur is voor een groot gedeelte gemaakt.

Ook zijn de tegels al van de vloer gehakt. Daaronder liggen ruim 100 jaar oude tomettes en daar heeft de onderaannemer zijn zinnen op gezet. Voorzichtig worden ze er een voor een uit gehaald.

Inmiddels arriveert de mini-pelle, een bulldozertje dat de vloer verder moet gaan uitgraven.
Ook komt de aannemer voor de fosse langs en hij belooft ons zo spoedig mogelijk een offerte te maken. De eventuele uitvoering zal wel pas later in het jaar zijn. Eindelijk zit er schot in!

Op woensdag is ook de op de grond liggende vloer eruit en wordt de vloer boven de kelder verwijderd.

We kunnen nu ook goed zien dat het een goed idee was om de vloer boven de kelder te vervangen, want vooral de metalen balken aan de voorzijde waren helemaal doorgeroest. Aan de achterzijde lijken ze ooit te zijn behandeld en er zit ook een laklaag op.

Het woonhuis is een groot gat geworden. Alleen het keukenraam moet nog worden vergroot.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Huidige bezoekers: 60

Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons tweede Franse thuis!

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:
Trefwoord
📌Allier
 

Allesfrans, ook voor:
 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

Allesfrans, ook voor:
 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |