Beginpagina > Nieuws > Nieuwsberichten > Het administratieve leven in Frankrijk vereenvoudigt weer...

Uit de (Franse) media...

Het administratieve leven in Frankrijk vereenvoudigt weer...

Twee jaar na de aankondiging van de "schokgolf van vereenvoudigingen" heeft de Franse regering een honderdtal nieuwe stappen gezet om het leven van gebruikers, particulieren en bedrijven te vereenvoudigen.

maandag 1 juni 2015, door Hanjo

Bijgewerkt op donderdag 26 januari 2017

Twee jaar na de aankondiging van de "choc de simplification" heeft de Franse regering een honderdtal nieuwe stappen gezet om het leven van gebruikers, particulieren en bedrijven te vereenvoudigen. Dit is de top zeven.

Het vorige artikel in deze rubriek: Ruim 15 miljoen gepensioneerden
Beoordeling:
1 stem
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS

Eerdere vereenvoudigingen leverden de Franse overheid al een besparing op van 3,3 miljard euro. Het moedigde de regering aan om verder te gaan. Dit zijn de meest interessante aanpassingen.

Als werkzoekende...

Vanaf september 2015 kun je je uw online registreren als werkzoekende. De eerste bijeenkomst wordt dan besteed aan je carrière plan en niet om een administratief dossier op te bouwen. Vanaf 2016 hoeft een werkzoekende zich ook niet meer tweemaal ziek te melden (bij de caisse d’assurance maladie en bij Pôle Emploi, maar uitsluitend bij het arbeidsbureau.

Als gepensioneerde

Wil je je aanvullend pensioen opvragen? Vanaf mei 2016 hoef je niet meer bij iedere individuele pensioeninstelling ten rade te gaan. Je vindt alles terug op één enkel overzicht. Bovendien gaat de agirc-arrco.fr website je vanaf eind 2015 toelaten om snel het bedrag van je toekomstige pensioenrechten te simuleren via een directe toegang tot de reële carrièregegevens.

Als gehandicapte

Niet minder dan 11 maatregelen zijn ontworpen om het leven te vereenvoudigen. Zo komt vanaf 2017 één enkele kaart beschikbaar voor zowel het parkeren als prioriteit in vervoer en openbare instellingen.

Als individuele werkgever

Vanaf end 2015 mag een particuliere werkgever ervoor kiezen het vakantiegeld uit te betalen via een maandelijkse verhoging van het salaris van 10% (de huidige situatie) of vakantiegeld te betalen wanneer je werknemer op vakantie gaat.

Als stemmer

Sinds 2014 kan je een stemmachtiging online afdrukken, maar daarna moet je het document terugsturen naar een erkende certificatie-instantie (politie, gendarmerie, rechtbank). In 2016 hoeft het niet meer te worden afgedrukt, maar kun je het direct elektronisch doorsturen.

Als bestuurder

Je kunt nu al online toegang krijgen tot het resultaat van het rijvaardigheidsonderzoek en je voorlopig rijbewijs op je smartphone downloaden. Vanaf 2016 kun je ook online een snelheidsovertreding betwisten die door een flitspaal werd geconstateerd, wanneer je niet de bestuurder van het geverbaliseerde voertuig bent.

Als je problemen hebt met justitie

Vanaf eind 2015 zal een website gewijd aan informatie voor de gedaagde online zijn. Voor elk verzoek om informatie met betrekking tot burgerlijke en strafrechtelijke procedures komt een samenvatting beschikbaar met: de bevoegde rechter en de contactgegevens, de noodzaak van vertegenwoordiging door een advocaat, de link naar het bijbehorende formulier, de lijst van bewijsstukken die nodig zijn om een ​​rechtszaak en een overzicht van de voortgang van de procedure in te voeren.
De site zal ook drie simulatoren hebben: een simulator voor rechtsbijstand, een simulator om het ingehouden bedrag op het salaris te berekenen in geval van een verzoek tot inbeslagneming door een schuldeiser en een indicatieve schaal voor de berekening van kinderalimentatie.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Een volledige lijst van Franse postadressen
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 3

 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |