allesfrans.com
 
BeginpaginaBouwen en verbouwenVerkoelingEen woning van airconditioning voorzien
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Een woning van airconditioning voorzien

zaterdag 15 augustus 2015 , door Hanjo

Je huis of appartement van airconditioning (climatisation) voorzien is een investering voor comfort en kwaliteit van de binnenlucht.

Beoordeling:
Bezoeken: 532
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Voor moderne woningen die meer en meer geïsoleerd en luchtdicht zijn, voor een woning in het centrum van een stad of voor een woning voor ouderen bestaan diverse oplossingen om voldoende comfort te bereiken. Er zijn omkeerbare warmtepompen, energiezuinige klasse A airconditioners, enzovoort.

Door de jaren heen heeft de mens voortdurend geprobeerd om het comfortniveau van de leefomgeving te verbeteren. We hebben geprobeerd om onze huizen te verwarmen tijdens koude periodes en verfrissen tijdens warme periodes.

Airconditioning bestaat sinds 1930 en was voorbehouden aan belangrijke gebouwen. Vandaag is het een gemeenschappelijk element van comfort voor alle soorten gebouwen, bedrijfspanden, onze auto en natuurlijk ons ​​huis.

De industrialisatie van airconditioners maakt het voor iedereen mogelijk een apparaat te installeren dat kan verfrissen, verwarmen en zelfs de binnenlucht kan filteren en zuiveren.
De regelgeving rond energiebesparing en duurzaamheid brengt airconditioners die een betere energie-efficiëntie beiden en dus beter inspelen op de huidige behoeftes. De lage-energie woning is goed geïsoleerd en goed beschermd, waardoor airco-apparatuur met minder vermogen de behoefte kan dekken. Ook is er de "omkeerbare" airconditioner die een warmtepomp kan worden om het huis te verwarmen in de winter en de productie van warm water voor zijn rekening kan nemen. Koelen van een huis is dus ook nadenken over een oplossing voor alle vier seizoenen, wat leidt tot in een hoge energieprestatie.

Thermisch comfort

Thermisch comfort is van vitaal belang voor ons welzijn. Het is onderworpen aan drie belangrijke invloeden:

De menselijke factor

Het menselijk lichaam gebruikt energie. Een deel van deze energie wordt omgezet in warmte, en de manier waarop we ons kleden, onze activiteit en hoe lang we in dezelfde situatie blijven, heeft invloed op ons thermisch comfort.

Onze leefomgeving

Is onze leefomgeving goed geïsoleerd tegen warmte van buiten? Worden de ramen goed beschut tegen de warmte van de zon? Direct zonlicht kan het equivalent van 500 W/m² glas creëren. Dus een ruit van 2m² levert 2x500=1000 Watt!

Lucht

Bij de temperatuur gaat het om het temperatuurverschil met de buitenwereld. Bij een binnentemperatuur van 26°C voelt het buiten bij 32°C nog aangenaam.

Vanaf een snelheid van 0,25 m/sec begint ons menselijk lichaam een onaangenaam gevoel te krijgen, tenzij de temperatuur wordt geregeld. Wanneer geeft een ventilator een gevoel van frisheid?

De luchtvochtigheid heeft ook een sterke invloed. Droge hete lucht is aangenamer dat zeer warme, vochtige lucht, zelfs als het koeler is.

De boosdoeners

Met een paar tips.

Binnendringend zonlicht

Scherm ramen af met jaloezieën, zoveel mogelijk aan de buitenzijde gepositioneerd.

Bewoners

Wij leveren een gemiddelde van 120 watt aan warmte.

Apparatuur

Computers, printers en televisietoestellen zijn een integraal onderdeel van de moderne habitat. Ze leveren een aanzienlijke warmtebelasting. Baseer je keuze volgens hun energielabel (A tot en met G) en schakel ze uit wanneer je ze niet gebruikt.

Verlichting

Verlichting kan een gemiddelde van 15 watt per m² genereren. Energiezuinige verlichting en LED-verlichting kan dat doen dalen tot 5 watt per m². Uitschakelen reduceert de opgewekte warmte tot nul!

Ventilatie

Ventileren is een hygiënische noodzaak. Omdat bij airconditioning overdag de ramen moeten worden gesloten, kun je ze ’s nachts openzetten om te profiteren van de koele buitenlucht.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

Allesfrans, ook voor:
 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention