allesfrans.com

 • Alarmnummer voor doven en slechthorenden

  Nu kan elke dove of slechthorende die slachtoffer of getuige is van een noodsituatie de Franse hulpdiensten bereiken via nummer 114.

 • Belasting op winst verkoop onroerend goed (plus-value)

  Dit artikel is het beginpunt van een volledige herziening van de inhoud over dit onderwerp.

 • Hergebruik van roerende goederen van overheidsdiensten

  Een nieuwe website is bedoeld om donaties van roerende goederen tussen overheidsdiensten en met verenigingen te bevorderen.

 • Alarmnummer voor doven en slechthorenden

  Nu kan elke dove of slechthorende die slachtoffer of getuige is van een noodsituatie de Franse hulpdiensten bereiken via nummer 114.

 • Belasting op winst verkoop onroerend goed (plus-value)

  Dit artikel is het beginpunt van een volledige herziening van de inhoud over dit onderwerp.

  
BeginpaginaOverheidWat verandert in Frankrijk op 1 september 2015?

Wat verandert in Frankrijk op 1 september 2015?

maandag 31 augustus 2015 , door Hanjo

De vakantiemaand is voorbij. Het is weer tijd voor serieuze zaken.

Het vorige artikel in deze rubriek: Wat verandert in Frankrijk op 1 juli 2015?
Beoordeling:
Bezoeken: 286
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Verplicht alcoholslot voor bussen

De bestuurders van Franse autobussen zullen hun rit moeten beginnen met blazen. Vanaf dinsdag 1 september wordt het alcoholslot (EAD) verplicht in bussen en touringcars. Ze waren al sinds 2010 aanwzzig in nieuwe bussen en auto’s die (school)kinderen vervoeren, maar nu moet de EAD aanwezig zijn op alle voertuigen voor passagiersvervoer. Het principe is eenvoudig: de bestuurder doet een blaastest die is gekoppeld aan een startblokkering.

Gasprijzen omhoog

Na een daling van 1,3% in juli kondigt de Commission de régulation de l’énergie (CRE) een gemiddelde stijging van 0,5% per 1 september aan van gereguleerde tarieven (bijv. GDF SUEZ). De stijging is 0,2% voor degenen die uitsluitend van gas gebruik maken om te koken, 0,3% voor degenen die twee gastoepassingen hebben (bijv. koken en warm water), en 0,5% voor huishoudens die ook verwarmen op gas.

De basis-RSA stijgt

De basis van het actieve solidariteitsinkomen (RSA) stijgt op 1 september met 2% en gaat dan van € 513,88 naar € 524,16 per maand voor een alleenstaande. Deze uitzonderlijke herwaardering van de basis (het minimuminkomen voor mensen zonder middelen) volgde op een stijging van 0,9% op 1 januari, in lijn met de inflatie.

Verbeterde pesioenbetaling

Geen vertraging meer in de uitbetaling van de pensioenen. Wanneer een aanvraag voor een volledig pensioen ten minste vier maanden voor de geplande ingangsdatum wordt aangevraagd, zal de toekomstige gepensioneerde zijn uitkering zonder uitstel ontvangen. Voor pensioenaanvragen in het kader van de regeling voor agrarische werknemers en onafhankelijken zal deze verbetering in werking treden op 1 januari 2017.

Stagiairs beter beloond

De al in juni 2014 aangenomen wetgeving rond stagiares wordt op 1 september 2015 van kracht. Stages van zes opeenvolgende maanden binnen hetzelfde bedrijf worden verboden. De werktijden van de stagiaires worden beperkt tot gemiddeld 35 of 39 uur per week. De stagiares zullen worden betaald vanaf de eerste dag als ze ten minste twee maanden (in plaats van drie) stage lopen, op basis van € 523 (in plaats van € 436). Deze vergoedingen zijn niet belastbaar en de stagieres hebben recht op maaltijdcheques en eventuele reiskostenvergoeding.

Gemeubileerd huren beter geregeld

Nieuwe regelgeving onder de Alur wet stelt de minimale inboedel vast die in geval van een gemeubileerde verhuur aanwezig moet zijn. De lijst wordt gespecificeerd: beddengoed (dekbed en hoeslaken), een ondoorzichtig gordijn voor de slaapkamerramen, kookplaat, oven, koelkast en een vriezer of koelkast met een vriescompartiment, keukengerei, tafel en stoelen, een bergkast, verlichting en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Maximaal € 1000 contant

Contante betalingen van meer dan € 1000 zijn per 1 september verboden. Tot nu toe kon de consument betalen voor hun aankopen tot € 3.000 betalen in contanten of door middel van elektronisch geld, wanneer de schuldenaar in Frankrijk woont. Het doel van deze maatregel is om het aandeel van anonieme transacties in de economie te beperken, mogelijk gerelateerd aan frauduleuze handelingen, witwassen van geld of de financiering van terrorisme.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

Allesfrans, ook voor:
 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |