allesfrans.com
 
BeginpaginaOverheidOverheid algemeenHet elektronische loket wordt regel
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Het elektronische loket wordt regel

woensdag 25 november 2015 , door Hanjo

Nu is het nog zo dat bepaalde overheidsdiensten specifiek online worden aangeboden. De uitvoering van een nieuwe wet maakt de online dienstverlening standaard en de uitzonderingen zullen specifiek moeten worden aangegeven.

Het vorige artikel in deze rubriek: Steeds meer online in Frankrijk, maar niet alles
Beoordeling:
Bezoeken: 122
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Hiermee wordt de "saisine de l’administration par voie électronique (SVE)" een nieuw recht voor gebruikers van overheidsdiensten. Een besluit van 5 november 2015 geeft de voorwaarden voor verwijzing naar deze elektronische overheidsdienst. Andere besluiten die specifiek in het Franse Publicatieblad vermeld zullen gaan worden, geven de uitzonderingen op deze nieuwe regel aan die het gevolg is van een wet van 6 november 2014 betreffende het recht van gebruikers om zaken via de elektronische weg aanhangig te maken.

Zoals gezegd zijn uitzonderingen mogelijk, maar ze moeten worden gemotiveerd en uitdrukkelijk in een decreet worden vastgelegd.

Het recht is beschikbaar voor alle gebruikers: particulieren, professionals, bedrijven, verenigingen, enz. en geldt voor alle Franse staatsdiensten.

De mogelijkheid bestaat vanaf 7 november 2015 voor de staat en zijn openbare instellingen. Vanaf 7 november 2016 zal het ook van toepassing zijn op de andere administratieve autoriteiten.

Wanneer voor een bepaalde dienst een specifiek middel beschikbaar is gesteld, moet hiervan gebruik worden gemaakt. Er is een speciale website voor belastingaangifte, wat inhoudt dat je niet je aangifte in de tekst van een email kunt doen.
De overheidsdienst mag eisen dat de gebruiker bepaalde minimale gegevens zoals naam, adres en e-mailadres verstrekt. De gebruiker zal ook moeten voldoen aan de algemene voorwaarden die hem worden verstrekt.
Soms zal het nodig zijn om bijlages te scannen en mee te sturen, maar de overheid kan niet dwingend voorschrijven dat de bijlages op deze manier moeten worden aangeleverd. Per post toesturen of afgeven aan de balie blijven beschikbare opties.

Na de elektronische indiening van een aanvraag, wordt door de bevoegde dienst een elektronische ontvangstbevestiging verstrekt. Het bewijst de succesvolle verzending en wordt gebruikt om de service responstijd te berekenen. Als de uitgifte van de elektronische ontvangstbevestiging niet onmiddellijk kan worden uitgevoerd, moet een elektronische bevestiging van de registratie binnen één werkdag worden verzonden.

Er zijn onvermijdelijk uitzonderingen, onder andere om redenen van openbare orde, defensie en nationale veiligheid. Deze uitzonderingen die soms slechts tijdelijk gelden, moeten per decreet worden uitgevaardigd.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention