allesfrans.com
 
BeginpaginaFranse samenlevingSport en recreatieReizen en recreatieWaar gaat de Franse toerist naar toe?
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Waar gaat de Franse toerist naar toe?

dinsdag 24 mei 2016 , door Hanjo

De Franse voorkeur gaat momenteel vooral uit naar Europese bestemmingen, met name om redenen van veiligheid ...

Beoordeling:
Bezoeken: 142
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

City-trips

Ongeveer 37% van de Fransen heeft in 2015 ten minste één kort toeristisch verblijf (tot 4 nachten) geboekt (2% meer dan in 2014). Een stijging die niet alleen wordt veroorzaakt door de behoefte om op reis te gaan, maar ook door de stijgende trend van privé accomodaties (bijvoorbeeld via Airbnb of HomeAway), de ontwikkeling van de low-cost vliegreizen, de mogelijkheid per touringcar te reizen en de lage brandstofprijzen.

Grote winnaars in de lijst van bestemmingen zijn Barcelona, ​​Lissabon, Londen, Amsterdam, Brussel, Rome, Milaan, Venetië, Praag en Boedapest. Voor een kort verblijf gaan Fransen in de eerste plaats op zoek naar cultureel erfgoed en architectonische bezienswaardigheden. De gastronomie en de winkelmogelijkheden komen daarna. Nieuwe bestemmingen zijn Vilnius (Litouwen) en Riga (Letland).

Een langer verblijf

De Zuid-Europese landen hebben de voorkeur bij een langer verblijf met de familie. Tunesië, Marokko, Turkije en Egypte waren veel gekozen bestemmingen voor een familievakantie van één week of veertien dagen, maar veiligheid veranderde die keuze. 77% van de Fransen blijft nu binnen Europa. Het verklaart de populariteit van Spanje, Italië, Griekenland, Malta, Portugal en Kroatië. Italië, Portugal en Spanje bieden gunstige reismogelijkheden voor de Fransen, die tegen zeer betaalbare prijs kunnen genieten van de cultuur en de lokale keuken. Maar ook het eiland Malta is sterk in opkomst.

Toch neemt het aantal Franse bezoekers van Schotland, Ierland en IJsland toe.

Buiten Europa is Thailand nog steeds populair. Het biedt zowel een goede infrastructuur, concurrerende tarieven en zon. Bovendien combineren de Franse graag de culturele bezienswaardigheden van Bangkok met een zeevakantie.

Indonesië wordt veel bezocht in de vorm van een rondreis, waarbij het eiland Bali in de afgelopen jaren een continue groei kent.

Ook Cuba was een gewilde bestemming, maar de toenaderingen tussen Washington en Havana zetten het land voor de Fransen in een ander daglicht. Zij vrezen grote veranderingen door de komst van Amerikaanse toeristen.

De interesse voor de Verenigde Staten lijkt wat af te nemen. New York is nog altijd populair. Californië en Florida zijn bestemmingen voor het verkennen van de natuur, een bezoek aan natuurparken en het ontdekken van de prachtige kust en stranden.

 

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention