Beginpagina > Onze ervaringen > Ons verhaal > Ons nieuwe thuis! > De week van de kabels en meer...

Ons Verhaal...

De week van de kabels en meer...

Deze week is de elektrische bedrading aan de beurt. Om te voorkomen dat een kabel vergeten wordt, is tevoren een elektriciteitsplan gemaakt waarop alle bedrading staat aangegeven.

Aangesloten bezoekers: 35

Het vorige artikel in deze rubriek: De opbouw van het laatste deel
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS
  • RSS
Elektriciteitsplan
Elektriciteitsplan
(Klik om te bekijken)

De bekabeling voor de verwarming hebben we vorig jaar al aangebracht achter de opstaande wanden voor de buitenmuren. Toen is ook de bekabeling naar de lichtpunten in het plafond geplaatst.

De muur tussen bureau en logeerkamer
De muur tussen bureau en logeerkamer
(Klik om te bekijken)

De grijze flexibele buis gebruiken we voor de (bediening van de) verlichting. Alle aders hebben een dikte van 1,5 mm². De witte buis is al gevuld met drie aders van 2,5 mm² en is voor de wandcontactdozen.

De gangmuur van het atelier
De gangmuur van het atelier
(Klik om te bekijken)
Haaks op de zijmuur van de eerste foto komt de bedrading uit de muur
Haaks op de zijmuur van de eerste foto komt de bedrading uit de muur
(Klik om te bekijken)

De schakelaars en wandcontactdozen die in de al geplaatste wanden komen, kunnen vervolgens in inbouwdozen worden aangebracht. Daarna gaat er isolatie overheen en worden de adereinden van de aansluitingen die op de andere wand moeten komen op de juiste plaats in de isolatie geprikt.

Nu kunnen ook daar de gipsplaten worden aangebracht. We zetten ze eerst vast met een paar schroeven, waarna de gaten voor de inbouwdozen worden gemaakt. Mocht de bedrading toch zijn weggezakt of net niet bereikbaar zijn, dan hoeven maar een paar schroeven los te worden gedraaid.

Alle gipsplaten zijn aangebracht
Alle gipsplaten zijn aangebracht
(Klik om te bekijken)

Het tableau sécondaire

Als alle schakelaars en wandcontactdozen zijn aangebracht en aangesloten, is de zekeringenkast aan de beurt. Op de zolderetage is een zogenaamd tableau sécondaire aangebracht, een zekeringenkast voor alle aansluitingen en lichtpunten op deze etage. De bekabeling van alle groepen begint in dit kastje dat wordt beveiligd met drie aardlekschakelaars: één voor de groepen van de elektrische verwarming, één voor de verlichting en wandcontactdozen en een extra groep die (nog) niet gebruikt wordt. Wanneer zo’n kast meerdere aardlekschakelaars bevat, moet het ook een hoofdschakelaar hebben.
Ook bevinden zich in de kast twee "télérupteurs", relais waarmee twee lichtpunten (in de logeerkamer en de open ruimte) met behulp van druktoetsen in- en uitgeschakeld kunnen worden. (Het schema bespraken we al in artikel Elektrische circuits - Meer verlichting.)

Wanneer alle bedrading in de zekeringenkast is aangesloten, is het tijd voor een test van de elektrische installatie.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: De verkoop
Reacties
Reacties
In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Trefwoorden
 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |