Beginpagina > Bouwen en verbouwen > Tips > Een slimme "connected" douchekop

Een slimme "connected" douchekop

dinsdag 17 januari 2017, door Hanjo

Deze douchekop gebruikt een kleurenschema om het waterverbruik aan te geven. Maar hij kan nog meer...

Het vorige artikel in deze rubriek: Een reparatie met "zuurkool"
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS

Overal is toch bijna alles "connected": je wasmachine, koelkast, koffiezetter of zelfs je elektrische deken. Maar nu dus ook de douche. Of beter gezegd: de douchekop. Dit model Hydrao bewaakt op een speelse manier het waterverbruik.

Het startupbedrijf Smart & Blue uit Grenoble kwam op het idee van deze "connected" douchekop, die het je mogelijk maakt het waterverbruik op te slaan. Voor € 69 belooft de Hydrao een waterbesparing die maximaal kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar. Dat is dan natuurlijk wel voor grotere gezinnen, want mogelijk haalt de jaarafrekening voor een klein huishouden dit bedrag niet eens.

Hoeveel water je onder de douche verbruikt heeft natuurlijk te maken met allerlei factoren, waaronder de lengte van het haar een de hoeveelheid. Ecologisch bezig zijn met een lange, volle, gekrulde haardos is een uitdaging!

De Hydrao installeer je zoals elke douchekop: gewoon op de doucheslang schroeven. Dan moet je een ​​kleine configuratie uitvoeren door een app, een toepassing die je kunt downloaden voor iOS en Android.

Vier kleuren om beter op te besparen

Je kunt vervolgens een beroep te doen op de door de fabrikant opgegeven instellingen, maar je kunt ook zelf bepalen bij welk waterverbruik de douche van kleur moet veranderen. Want dat is een van de leuke dingen van de Hydrao: met kleine LED’s wordt de knop verlicht afhankelijk van het aantal liters water dat de douche verbruikt: groen tot 10 liter, blauw tot 20 liter, roze tot 30 liter en rood tot 40 liter. Daarboven gaat hij rood knipperen. Dus is hij rood, dan moet je haast maken...


 
Je hebt ons niet zien schrijven over een batterij. Die is ook niet nodig, want de energie die nodig is voor de activering van de LED’s wordt eenvoudig opgewekt door de kracht van het stromende water. Op de app kun je het verbruik aflezen: in liters water, maar ook in euros, nadat je de prijs van een kubieke meter water en het aantal kWh om één liter water te verwarmen tot 38°C hebt ingevoerd. Standaard zijn gemiddelde gegevens geprogrammeerd.

De app "My Shower" volgt live jouw waterconsumptie, maar dan moet je je smartphone of tablet wel in het zicht in de badkamer zetten. Eén ding doet hij (gelukkig) niet: hij schakelt niet de warme kraan uit wanneer je je limiet bereikt hebt!

Online bekijken: https://www.hydrao.fr/


Portfolio:

Beweeg je muis over een afbeelding voor een omschrijving. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Je kunt de douche-statistieken bijhouden

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Een stuk bouwgrond kopen
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 41

Trefwoorden
 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |