Beginpagina > Nieuws > Nieuws uit Allier en Auvergne(-Rhône-Alpes) > V.Léo - Leasefietsen in Moulins

Nieuwsfeiten over departement Allier en regio Auvergne-Rhône-Alpes.

V.Léo - Leasefietsen in Moulins

Een 70-tal fietsen staat tot je beschikking om je in Moulins en omgeving te verplaatsen door middel van een huurovereenkomst voor langere termijn.

woensdag 4 oktober 2017, door Hanjo

Moulins Communauté heeft 70 fietsen aangekocht: 20 klassieke fietsen en 50 elektrische, alsmede fietssloten en helmen.
Het bedrijf Arcades, dat werd geselecteerd na een aanbesteding, verzorgt de exploitatie, net als in 158 steden in Frankrijk en over de hele wereld.

Het vorige artikel in deze rubriek: Twee nieuwe geothermische exploratievergunningen in de Auvergne
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS

De voor V.Léo (spreek uit: [vεlεo]) aangeschafte rijwielen zijn robuuste, betrouwbare kwaliteitsfietsen, gemaakt in Frankrijk, uitgerust met anti­perforatie­banden, een aluminium frame, een mandje en een ruim comfortabel zadel. De zowel voor mannen als vrouwen ontworpen fiets is laag, dus je kunt gemakkelijk op- en afstappen. Rijden doe je in een rechte, ergonomische positie met minimale trillingen.
De elektrisch ondersteunde fiets brengt je moeiteloos naar een snelheid van 25 km/uur. Ondanks dat hij langzaam optrekt, zul je verrast zijn sneller te starten bij verkeerslichten dan de meeste auto’s.

Moulins Communauté heeft de dienstverlening van V.Léo toevertrouwd aan Moulins Mobilité. De eerste stap is één verhuurpunt: de Aléo-boetiek op de Place Jean-Moulin in Moulins. Daar wordt gezorgd voor het opmaken en uitvoeren van de huurovereenkomst en de levering van de fiets en accessoires.

Het jaarlijks onderhoud van de fietsen wordt door Moulins Mobilité toevertrouwd aan de vereniging Mobil’emploi, die in het kader van haar sociale diensten over een reparatiewerkplaats beschikt. De gebruiker is verantwoordelijk voor het routineonderhoud tijdens de huurperiode.

Gebruiksvoorwaarden

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn of toestemming hebben van de wettelijke vertegenwoordiger voor minderjarigen.
V.Léo gebruiken in en rond de 44 gemeenten van Moulins Communauté.
In staat zijn een fiets te berijden zonder contra-indicatie voor medische behandeling.
Je moet het huuurtarief hebben voldaan bij ondertekening van het huurcontract (naam, adres, telefoonnummer).
Je moet de verkeersregels respecteren.
Je moet de fiets altijd op slot zetten met het meegeleverde slot. Ook houd je de fiets’s nachts en bij slecht weer veilig.
De klant is als enige verantwoordelijk voor alle materiële en/of persoonlijke schade veroorzaakt door hemzelf of door derden. De borgsom kan geheel of gedeeltelijk worden ingehouden in geval van niet-teruggave, beschadiging of frauduleus gebruik.

Tarieven

Looptijd Elektrische fiets Gewone fiets
1 maand € 20 € 10
1 kwartaal € 40 € 20
6 maanden € 60 € 30
1 jaar € 90 € 50
+ borg[1] € 900 € 100
Gebruik je de gehuurde fiets voor woon-werkverkeer, dan moet je werkgever 50% van je huurkosten voor zijn rekening nemen!

Opmerkingen

[1eventueel afdruk bankkaart

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Moulins probeert haar centrum weer te vullen
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 56

Trefwoorden
 

 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |