allesfrans.com
 
BeginpaginaConsumentConsument in FrankrijkDe regels van een goede offerte
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

De regels van een goede offerte

woensdag 14 april 2010 , door Hanjo

Bewerkt op donderdag 29 november 2012

Een vaste prijs, een bewijs op papieren in geval van betwisting ... Dat is de waarde van een "goede" kostenraming voor de werkzaamheden beginnen!

Het vorige artikel in deze rubriek: De Franse consument moet in het Franse worden geïnformeerd
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 3.568
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Een "goede" offerte moet aan bepaalde voorwaarden voldoen: het te betalen bedrag, een gedetailleerde uitsplitsing van diensten en gebruikte producten, de naam en het adres van het bedrijf, de geldigheidsduur en een indicatie of de offerte gratis of betaald is.

Aanvullende aanduidingen

Niets belet de aanvrager om andere, niet vereiste informatie toe te laten voegen, zoals bijvoorbeeld de betalingsvoorwaarden met een precieze timing van de betalingen. Ook de termijn voor de voltooiing en een boeteclausule voor te late oplevering zouden kunnen worden opgenomen. Zo heeft de klant een extra drukmiddel in geval van complicaties ...

En wat als de factuur hoger is?

Soms is het factuurbedrag hoger is dan de raming, terwijl de opdrachtgever daar niet vooraf mee accoord is gegaan ... Wat te doen?

Controleer eerst of niet een clausule is opgenomen voor de herziening van de prijzen in sommige, uitdrukkelijk vermende omstandigheden (bijvoorbeeld de gestegen kosten van arbeid of grondstoffen). Zo ja, dan heeft de leverancier het recht om deze verhoging op de factuur toe te passen. Anders kan de klant weigert om het verschil te betalen.

Een eenvoudige aangetekende klachtenbrief (met ontvangstbewijs) gericht aan de leverancier volstaat. Mocht dit niet helpen, dan moet de klant zich richten tot de direction de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes van het departement van de leverancier.

Wat is de juridische waarde van een offerte?

In de eerste fase vraagt de klant aan een deskundige om een kostenraming van door hem te leveren goederen en/of diensten. Het schept een verplichting aan de kant van de leverancier. Het geeft de klant geen enkele verplichting - hij heeft de vrij keuze om van het aanbod gebruik te maken.
Hooguit dient de aanvrager de kosten voor de offerte te betalen, indien dat uitdrukkelijk was overeengekomen.

Vaststaande toezegging

Maar op het moment dat de klant de offerte ondertekent en dateert, is sprake van een wederzijdse overeenkomst met verplichtingen voor beide partijen. De offerte zal nu als schriftelijk bewijs in een eventuele rechtszaak worden geaccepteerd.

Offertekosten

Een voorafgaande offerte is verplicht in de bouwsector, bij het oplossen van problemen, reparatie of onderhoud dat meer dan € 150 zal kosten. Lees ook Technische hulp aan huis.

Maar ook voor lagere bedragen, indien de klant dit nodig heeft. De professional mag een vergoeding voor de offerte vragen, op voorwaarde dat je vooraf van de osten op de hoogte bent gesteld. Gaat de klant niet op de offerte in, dan is hij die kosten kwijt. Maar als hij aanvaardt, zullen de offertekosten meestal worden afgetrokken van het uiteindelijke bedrag van de werkzaamheden.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention