allesfrans.com
 • Kun je na een aanbetaling nog van een aankoop af?

  Je hebt in een winkel een koopovereenkomst getekend en mogelijk al een aanbetaling gedaan. Kan je er nog onderuit?

 • De simulator inkomstenbelasting is online

  Je kunt online het bedrag berekenen van de belasting die je in 2020 over over jouw inkomsten uit 2019 moet betalen.
 • Franse wegen worden voorzien van geluidswaarschuwingssystemen

  In een besluit van 14 januari 2020 staat te lezen dat de Franse overheid permanente of tijdelijke geluidssignaalsystemen gaat plaatsen op wegen en snelwegen.
 • Kun je na een aanbetaling nog van een aankoop af?

  Je hebt in een winkel een koopovereenkomst getekend en mogelijk al een aanbetaling gedaan. Kan je er nog onderuit?

 • De simulator inkomstenbelasting is online

  Je kunt online het bedrag berekenen van de belasting die je in 2020 over over jouw inkomsten uit 2019 moet betalen.
  
BeginpaginaVerkeer en vervoerVerkeersregelsVerkeerscontrolesParticuliere bedrijven controleren snelheid

Particuliere bedrijven controleren snelheid

zaterdag 21 april 2018 , door Hanjo

Na een testperiode van enkele maanden zullen de eerste radarauto’s van particuliere bedrijven op maandag 23 april in het departement Eure in gebruik worden genomen. Een systeem dat tegen eind 2020 tot heel Frankrijk zal worden uitgebreid.

Het vorige artikel in deze rubriek: Nieuwe mobiele radars in gebruik
Beoordeling:
Bezoeken: 99
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Na de parkeercontrole in de agglomeratie worden nu de snelheidscontroles aan particuliere ondernemingen gedelegeerd. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de interdepartementale afgevaardigde voor verkeersveiligheid, Emmanuel Barbe, hebben dit nieuwe systeem vrijdag officieel in gebruik genomen in Evreux, in het departement Eure. De eerste boetes worden vanaf maandag 23 april verwacht, de officiële datum van ingebruikname van deze nieuwe wagens.

In de komende dagen zullen 26 voertuigen officieel beginnen om de snelheid van automobilisten te controleren. Prototypes worden daar getest sinds 24 februari 2017.

"Het aantal ’flitsen’ neemt in eerste instantie toe, maar automobilisten zullen zich aanpassen en er zijn geen financiële doelstellingen. Het enige wat telt is om levens te redden," vertelt Emmanuel Barbe. "Eind 2020 zal het systeem in heel Frankrijk worden gebruikt."

Een ongemarkeerde auto die geen flits uitstraalt

Van een afstand is de auto moeilijk te herkennen. De pers krijgt een donkerkleurige Peugeot 308 gepresenteerd, die al werd gebruikt tijdens de tests. De chauffeur achter het stuur is een burger. Zelfs als je de auto herkent, is het moeilijk om te weten of je geflitst bent. In tegenstelling tot een vaste cabine straalt deze auto geen lichtflits uit: hij fotografeert met een infraroodsysteem.

Op het dashboard is een camera geïnstalleerd. In de gril van de auto zit de radar. De auto kan automobilisten in beide richtingen controleren. Het belooft dan ook een evenement te worden op de wegen waar vanaf 1 juli 80 km/u moet worden gereden. De foutenmarge is 10 km/u wanneer de snelheid niet hoger is dan 100 km/u en 10% daarboven. Een automobilist die met 91 km/u wordt gecontroleerd in plaats van de toegestane 80 km/u, wordt beboet voor 81 km/u. Hij ontvangt dan een boete van 90 euro.

De voertuigen zullen zes tot acht uur per dag op alle soorten wegen rijden, ook ’s nachts en op feestdagen.

Routes bepaald door de prefectuur

Hoewel de auto’s worden geëxploiteerd door beëdigde privébestuurders van het bedrijf, blijven ze eigendom van de staat. Hun route wordt bepaald door de prefecten, de radar wordt automatisch aangepast aan de snelheidslimieten, door geolocatie. De bestuurder kan in geen geval ingrijpen op de verbalisatie, de auto fungeert als een automatisch bewegende radar. Bovendien mag elk bedrijf niet meer controleritten maken dan het aantal dat aan het bedrijf is toegewezen en moet de auto met de juiste snelheid rijden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De vastgestelde delicten zullen worden behandeld in het nationale verkeershandhavingscentrum te Rennes. Het zijn dus de politieagenten die boetes zullen opleggen aan automobilisten die de wet overtreden, die de boete 15 dagen later zullen ontvangen. De bedrijven worden niet betaald voor het geconstateerde aantal overtredingen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |