allesfrans.com
 
BeginpaginaEen (t)huis in FrankrijkWonenTweede huis in FrankrijkZes goede redenen om niet in een tweede woning te investeren

Zes goede redenen om niet in een tweede woning te investeren

zaterdag 23 juni 2018 , door Hanjo

Een landhuis als tweede woning. Is dat een ideaal erfgoed voor de familie? Niet zo zeker, omdat een tweede huis verhindert dat je nog op reis gaat en het veel onderhoud vereist. Het is duur en niet gemakkelijk te verkopen. Eigenlijk heeft het economisch gezien geen zin...

Het vorige artikel in deze rubriek: Telefoon en internet voor tweede woning
Beoordeling:
Bezoeken: 459
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Overweeg dus de volgende zes nadelen voordat je besluit om te investeren in een tweede huis.

Geen reizen meer, alle vakanties op één plek

Zodra het woningkrediet voor de tweede woning is begonnen, is het moeilijker om het budget te vinden om te reizen. De vakantie zal de komende jaren altijd op dezelfde plek plaatsvinden, dus het is een kwestie van kiezen tussen de zee, het platteland en de bergen!

Als het gezin groeit of je wensen veranderen, kun je met een woning komen te zitten die niet meer voldoet aan jouw behoeften.

Er is veel werk aan de winkel

Vaak wordt een tweede huis niet nieuw gekocht: we zoeken een gebouw vol charme, waar we ons voorstellen dat toekomstige generaties samen zullen komen en een lief en vredig leven zullen leiden. Maar let op! Oude gebouwen staan synoniem voor onderhoud, renovatie en allerlei werkzaamheden.

Tenzij het precies is wat je zoekt voor het weekend of een kort verblijf, moet je er rekening mee houden! Niet iedereen sleurt graag in zijn vrije tijd met een gereedschapskist...

En die mooie grote tuin is na een paar weken afwezigheid volledig verwilderd en eist al je overgebleven vrije tijd op!

Onaangename budgettaire verrassingen

Er zijn niet alleen de maandelijkse hypotheekaflossingen te betalen voor een tweede huis. Er zijn ook:

 • lokale belastingen;
 • premies woningverzekering;
 • energiekosten,
 • enz.

Je denkt er vaak pas aan wanneer de eerste rekening in de brievenbus valt.

Het is redelijk om een jaarlijkse uitgave te verwachten die overeenkomt met 2% van de waarde van het gebouw.

Een broedplaats voor inbraken

Als je jouw woning 3 maanden per jaar bewoont zonder het de rest van het jaar te verhuren, is het een bevoorrecht doelwit van kwaadwillende bezoekers.

Je kunt ervoor kiezen om het uit te rusten met bewakingscamera’s, hoewel deze oplossing je alleen zal toelaten achteraf het gebeuren te aanschouwen als je geen contact in de buurt hebt om de indringers te achtervolgen.

De alarm-optie werkt alleen als je in de nabije omgeving buren hebt of als je een systeem met telefonisch alarm naar een meldkamer hebt.

Rond het tweede huis is meestal niet veel activiteit, dus inbrekers hebben genoeg tijd om hun dag en hun manier van werken te kiezen.

Inbraken in tweede woningen komen veel voor.

Pas op voor bijzondere waardeverminderingen

Het is noodzakelijk om het goede oude landhuis, het chalet in de bergen of een appartement aan zee te onderscheiden van een loft in een skigebied.

Hoewel veel pittoreske oude boerderijen op het platteland te vinden zijn, verkopen ze vrij slecht. Tenzij je het geluk hebt om een paar filmsterren te vinden die bijzonder gebrand zijn op jouw vakantiebestemming met al haar privacy...

In het begin van de jaren ’60 was Saint-Tropez een klein, bijna verlaten vissersdorp, dat moeilijk te vinden was op de kaart. Toen kwam Brigitte Bardot, gevolgd door Yves Montand en alle anderen...

Verhuren

Veel eigenaren van een tweede woning verhuren uiteindelijk hun eigendom nadat ze zich realiseerden wat de woning allemaal voor kosten genereert.

Maar het verhuren van een woning is een serieuze aangelegenheid, waarbij niet geïmproviseerd kan worden. Het kost tijd om het te bezoeken, te onderhouden en te beheren.

Een criterium om jouw tweede huis te kiezen zou de aantrekkelijkheid van het gebied en het aantal toeristen kunnen zijn om ervoor te zorgen dat je het gemakkelijk kunt verhuren. Maar kun je, wanneer je kiest voor een woning voor anderen en niet langer voor jezelf, wel spreken over jouw tweede woning?

 

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention |