allesfrans.com
 
BeginpaginaFrankrijk, het landRegio Auvergne-Rhône-AlpesAuvergneDepartement Allier (03), BourbonnaisAllier ToeristischActiviteitenGeocaching
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Geocaching

woensdag 27 juni 2018 , door Hanjo

Er zijn naar schatting wereldwijd 2,8 miljoen geocaches waarvan enkele honderden in de Allier.

Het vorige artikel in deze rubriek: City-Bike evenement in Moulins
Beoordeling:
Bezoeken: 87
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat". Tegenwoordig kan dit ook een kleine cache zijn dat alleen een logboek bevat. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden.

Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones. Met deze apps is een kaart te zien met alle caches in de omgeving en is er de mogelijkheid om een log op de website te plaatsen.

Wanneer de "schat" gevonden is, is het niet de bedoeling de exacte ligplaats van de schat te melden. Deze locatie moeten de andere geocachers zelf vinden. Vaak staat er wel een hint op de site van de cache. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken.

De caches zijn er in diverse maten, van de grootte van een fietsventiel, of een fotorolletje waar alleen een logboekje in zit, tot een munitiekistje of emmer waar men dan de goodies in zou kunnen vinden.

Naast eenvoudige caches, waarbij de gebruiker rechtstreeks op de juiste locatie af kan lopen, zijn er ook veel caches waarvoor eerst een puzzel opgelost moet worden of waarbij eerst een soort speurtocht gelopen moet worden. Voor veel cachers gaat het daarom nog niet eens zozeer om de cache zelf, maar meer om de tocht en het ontdekken van mooie locaties in de natuur of in steden.

Montagne bourbonnaise

In het departement Allier is Montagne bourbonnaise hét domein voor deze moderne spoorzoekers die met een GPS of smartphone op zoek gaan naar caches. Om je te laten kennismaken met deze buitensport is vanaf het office de tourisme in Mayet-de-Montagne een speciaal parcours van 3 km uitgezet.

In Ébreuil zijn binnen de 2,3 km 11 caches te vinden en Veauce in de gorges van de rivier Sioule maakte met behulp van geocaching een ontdekkingstocht van deze unieke lokatie.

Naast de hoofdstad Moulins hebben ook andere gemeentes en instanties het middel van de geocaching ontdekt om je kennis te laten maken met allerlei interessante plaatsen.

Kijk eens op www.pepit03.fr.

Op internet: www.geocaching.com


Portfolio:

Beweeg je muis over een afbeelding voor een omschrijving. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

 
De ongeveer 2000 caches in het departement Allier

 

Reacties
 

Huidige bezoekers: 9

Trefwoorden
Toeristisch 📌Allier 📌Auvergne
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Activiteiten

  Informatie voor een actief verblijf in de Auvergne en met name in de Allier.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention