allesfrans.com
 
BeginpaginaFranse samenlevingList en bedrogWees op je hoede op een rustplaats langs de snelweg!
 

Wees op je hoede op een rustplaats langs de snelweg!

dinsdag 13 augustus 2019 , door Hanjo

Ook op vakantie kan het geen kwaad waakzaamheid en voorzichtig te blijven. Met name toeristen die gebruik maken van de rustplaatsen langs de snelweg beginnen te begrijpen waarom.

Het vorige artikel in deze rubriek: Waak voor oplichting bij particuliere aankoop auto
Beoordeling:
Bezoeken: 177
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

In Zuid-Frankrijk, richting Toulouse, zijn verschillende vakantiegangers het slachtoffer geworden van een oplichterij, die de "arnaque à l’irlandaise" wordt genoemd. Het fenomeen is in 2018 opgedoken, maar het aantal slachtoffers groeit nog steeds. Zozeer zelfs dat de gendarmerie van Haute-Garonne reizigers waarschuwt die besluiten om te stoppen bij de aires van de autosnelwegen in de regio.

De gendarmerie geeft op sociale netwerken een nadere invulling aan het concept van deze bijzonder doordachte zwendel: "Eenmaal aangekomen met je vrouw en kinderen op een parkeerplaats langs de snelweg, komt een man of vrouw naar je toe in een onberispelijke Engelse taal, die duidelijk in shock lijkt te zijn. Het nep-slachtoffer legt je uit dat hij of zij en familie net volledig zijn beroofd door een paar gewetenloze dieven. Het gezinshoofd heeft dus niet langer de mogelijkheid om terug
te keren en vraagt je om hulp, om contant geld."

Het imago van de perfecte en rijke familie

De dieven hebben zelfs een strategie ontwikkeld om de twijfels van doorgewinterde en verdachte vakantiegangers weg te nemen. Zo is het kenteken van het voertuig van de familie inderdaad Brits, het stuurwiel van de auto zit aan de rechterkant en de oplichters lijken niet krap in het geld te zitten. Ze geven hun prooi zelfs een adres, een telefoonnummer en foto’s van de diefstal die ze iets eerder is overkomen. Een truc die in het algemeen voldoende is om hun slachtoffer van de goede trouw van de oplichter te overtuigen.

In een poging om de verspreiding van deze zwendel, die zich naast Haute-Garonne ook in andere regio’s van Frankrijk groeit, een halt toe te roepen, wil de gendarmerie je eraan herinneren dat als zo’n situatie zich op een parkeerplaats langs de autosnelweg (of elders) lijkt voor te doen, de enige oplossing is om de lokale autoriteiten te informeren. Dus, als ze echte slachtoffers zijn, kan de politie hen helpen! Biedt dus geen geld aan, maar zeg dat je direct de politie zult bellen.

Het fenomeen is niet alleen langs de snelweg gemeld. Er is ook melding van gedaan op parkeerplaatsen bij supermarkten!

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Hieronder 1 bijdrage
 • Wees op je hoede op een rustplaats langs de snelweg! 19 augustus 2019 17:13, door Pierre

  Niet uitsluitend richting Toulouse ook op de La Catalane (A9) zijn ze actief. begin mei zijn wij aangesproken door een zeer net persoon afkomstig - zo zei hij - uit Dublin. In zijn BMW zat een huilend meisje. Het verhaal ging dat hij in een restaurant zijn tas was vergeten en dat hij met spoed terug moest keren omdat zijn dochter naar school moet (vakantie?) Ik heb hem heel netjes geadviseerd om contact op te nemen met de britse ambassade in Parijs en daar om hulp te vragen. Hij zei dat dat toch moeilijk was omdat hij niet genoeg benzine zou hebben om in Parijs te komen. Komt u aub mee naar het eerste dorp om wat geld te pinnen. ik beloof u dit terug te betalen. Wel ik ben niet van plan vreemden te helpen. Er zijn genoeg hulporganisaties die kunnen helpen. Bel naar huis en laat geld overmaken via Western Union bijvoorbeeld. Dus ja pas op ze komen met heel veel verhalen.

 

Allesfrans, ook voor:
 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention