allesfrans.com
 
BeginpaginaFranse samenlevingList en bedrogFrauduleuze aanbieders van FDJ-aandelen
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Frauduleuze aanbieders van FDJ-aandelen

maandag 11 november 2019 , door Hanjo

De Autorité des marchés financiers heeft verschillende frauduleuze sites geïdentificeerd die de mogelijkheid zouden bieden om te investeren in het kapitaal van FDJ. De beurspolitieagent waarschuwt je niet voor de gek te laten houden. Alleen aanbieders van beleggingsdiensten of financiële beleggingsadviseurs met de vereiste referenties kunnen inschrijvingen registreren.

Het vorige artikel in deze rubriek: Fraude bij 47% van de tweedehands autoverkopers
Beoordeling:
Bezoeken: 61
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

In een operatie die zo groot is als die van de beursgang van Française des Jeux moet argwaan meer dan ooit het parool zijn tegen frauduleuze pogingen tot misbruik van spaarders. En de verbeeldingskracht komt daarbij nooit te kort.

Sinds de aankondiging van de privatisering van Française des Jeux heeft de AMF een grote belangstelling van spaarders voor deze operatie vastgesteld. Tegelijkertijd zag de beurspolitie verschillende frauduleuze websites floreren, die beweerden de mogelijkheid te bieden om aandelen in Française des Jeux te verwerven zonder daartoe bevoegd te zijn. Met andere woorden, het sturen van geld via deze valse tussenpersonen betekent dat je het nooit meer terugziet.

Wees in het bijzonder alert voor sites die beweren preferentiële voorwaarden aan te bieden: de voorwaarden van de operatie zijn strikt gelijk voor alle kleine partijen, er zijn daarop geen uitzonderingen! In de praktijk is het het beste om contact op te nemen met jouw gebruikelijke financiële tussenpersoon en niet op exotische locaties af te gaan. Vooral agressieve prospectie zou je moeten waarschuwen, omdat de Europese regelgeving op dit gebied nu zeer streng is. Geen enkele serieuze dienstverlener zal je aanmoedigen om te investeren in eender welk medium vooraleer na te gaan of het voldoet aan jouw doelstellingen en met uw persoonlijke situatie overeenstemt.

Op de AMF-website vind je een checklist van de controles die moeten worden uitgevoerd in geval van werving.

Om er zeker van te zijn dat de tussenpersoon die jou financiële producten of diensten aanbiedt, gemachtigd is om in Frankrijk te opereren, kun je de lijst van erkende beleggingsdienstverleners (IPSI’s) of de lijst van erkende tussenpersonen in de categorie van financiële beleggingsadviseurs (CIF’s) raadplegen. Wees voorzichtig bij het controleren: oplichters doen zich voor als geautoriseerde dienstverleners, met behulp van de namen van bedrijven op het register (of door zichzelf een goed gelijkende nauwe naam te geven).

Als de dienstverlener niet op een van deze laatste twee lijsten staat, is het uiteraard niet nodig om te reageren, het is waarschijnlijk een frauduleuze site (in het beste geval een overtreding van de regelgeving).

De AMF heeft onlangs een nieuwe dienst gelanceerd, "AMF Protect Épargne", in de vorm van een app en internettoepassing om beleggers beter te waarschuwen en te beschermen.

Particulieren hebben reeds ongeveer 200 miljoen euro aan Française des Jeux aandelen aangevraagd, ofwel een derde van de hun toegekende tranche. Alle deelnemers zullen op dezelfde manier worden behandeld, of ze hun bestelling nu in de eerste paar dagen of tegen het einde van de operatie plaatsen (laatste termijn: 19 november). Het servicetarief (het aantal ontvangen aandelen in vergelijking met het aantal gevraagde aandelen) zal voor iedereen gelijk zijn, de snelste zal niet beter gediend zijn.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

Allesfrans, ook voor:
 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention