allesfrans.com
 
BeginpaginaWerk en inkomenEen eigen bedrijfCampingDe klassering van een camping
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

De klassering van een camping

donderdag 14 november 2019 , door Hanjo

Het langverwachte decreet tot vaststelling van de normen en procedures voor de indeling van de campings werd op 10 april 2019 ondertekend. Campings die na 1 juli 2019 heringedeeld worden, zullen onderworpen worden aan een nieuw classificatierooster.

Het vorige artikel in deze rubriek: De toegankelijkheid van een camping
Beoordeling:
Bezoeken: 105
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Vanaf 1 juli 2019 worden campings (op hun eigen verzoek) ingedeeld volgens nieuwe normen, waarna die indeling 5 jaar van kracht blijft. Het besluit vereenvoudigt de bestaande normen door het samenvoegen van de vorige besluiten betreffende campings en residentiële recreatieparken (PRL’s) die onder een hotelregime worden geëxploiteerd en campings die als "aire naturelle" zijn geclassificeerd. Het draagt bij aan de duidelijkheid en toegankelijkheid van de normen voor deze accommodaties.

Verplichte criteria die niet kunnen worden gecompenseerd

Sommige criteria veranderen niet ten opzichte van de tabel van 2010 (zoals de minimum afmeting van de plaatsen), terwijl andere, zoals de verplichte niet-compensabele criteria voor conditie en netheid, zijn toegevoegd.

Een van de veranderingen: urinoirs en toiletten "à la turque" worden niet langer meegeteld in de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Droogtoiletten worden alleen geaccepteerd als er sprake is van een aantoonbare commerciële ecologische positionering. De staanplaatsen met huuraccommodaties met toiletten zijn niet meer inbegrepen in de berekening van het aantal verplichte toiletten. Duidelijk voorbeeld: een camping met 100% stacaravans hoeft niet langer te beschikken over gemeenschappelijke toiletten.

De internettoegang via WiFi op alle plaatsen is verplicht vanaf de 2-sterren classificatie, maar kan worden gecompenseerd door andere punten. Het is namelijk altijd mogelijk om 5% van de verplichte punten te verliezen en deze te compenseren met drie keer meer optionele punten. De verbinding moet op zijn minst de mogelijkheid bieden om e-mails op lage snelheid te raadplegen. Dit is voor geen van de categorieën van toepassing in het geval van een commerciële positionering "zonder WiFi" of in het geval van een naar behoren gemotiveerde technische onmogelijkheid. De commerciële positionering "zonder WiFi" moet bewezen, objectief en volledig gepromoot worden op de website van de vestiging.

Een ander belangrijk nieuwigheid is dat er rekening wordt gehouden met de staat en netheid van het interieur en het exterieur van de gehuurde accommodatie.

Een controlegids

De voor de klassering verantwoordelijke organisatie AtoutFrance heeft een controlegids samengesteld die het mogelijk maakt om de campings te controleren en te classificeren! Deze beschrijft de methodologie voor de evaluatie van de criteria in de ranglijst, waarbij de beoordelende instantie niet van deze methodologie af mag wijken.

Tableau de classement

Dit is de lijst met 195 items die bepalen in welke categorie een camping of recreatiepark wordt ingedeeld.
De checklist downloaden

Op internet: De controlegids


 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Huidige bezoekers: 64

Trefwoorden
Regelgeving Toerisme Werk/inkomen
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Camping

  Wat informatie over het opzetten of overnemen van een (mini)camping. Daarbij krijg je te maken met allerlei wetgeving verdeeld over diverse wetboeken, waaronder:
  - de Code Civil;
  - de Code Pénale;
  - de code du tourisme;
  - de code de l’urbanisme.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

Allesfrans, ook voor:
 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention