allesfrans.com
 
BeginpaginaFranse samenlevingLeven en meelevenHuisdierenBetere bescherming huis- en boerderijdieren
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Betere bescherming huis- en boerderijdieren

vrijdag 31 januari 2020 , door Hanjo

De Franse overheid onderneemt nieuwe stappen om de bescherming en het welzijn van dieren te versterken. Didier Guillaume, de minister van Landbouw en Voedselvoorziening, presenteerde nieuwe maatregelen ter bescherming en verbetering van het dierenwelzijn versterken die al in 2018 werden aangenomen.

Het vorige artikel in deze rubriek: Als particulier huisdieren verkopen
Beoordeling:
Bezoeken: 129
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

„Je koopt immers geen kat, hond of ander huisdier zoals je een ijsje koopt”, zegt Didier Guillaume.

Tegen 2020 zal de regering haar optreden tegen het verlaten van huisdieren versterken, onder meer door impulsaankopen te voorkomen. Ook kreeg het parlementslid Loïc Dombreval een missie van zes maanden (eerste helft van 2020) om verdere maatregelen voor te stellen ter bestrijding van het verlaten en misbruik van huisdieren. Het niet naleven van de verplichte identificatie van katten kan bijvoorbeeld beboet met een bekeuring van de 4e klasse.

Halt aan pijnlijke praktijken in de veehouderij

Tegen het einde van 2021 is levende castratie van biggen verboden. Het vermalen van mannelijke kuikens zal ook worden gestopt in het kader van een Frans-Duits initiatief om alternatieve technieken te ontwikkelen. (Zie ook ons nieuwsbericht .)

Bewustmaking dierenwelzijn

Vanaf 1 januari 2022 zal elke pluimvee- en varkenshouderij een referent moeten aanwijzen met een specifieke opleiding die verantwoordelijk is voor het welzijn van de dieren.

Verbetering van de kwaliteit van leven van het vee

Vanaf nu geeft de regering prioriteit aan overheidsfinanciering voor gebouwen die het natuurlijke gedrag van vee bevorderen.

In het kader van de toekomstige onderhandelingen over het gemeenschappelijk landbouwbeleid zal Frankrijk dit standpunt op Europees niveau innemen, zodat de financiering van het beleid afhankelijk is van investeringen in veestapel die voldoen aan de normen voor dierenwelzijn.

Verbeterd vervoer van dieren

Tegen 2020 zal de regering de ladingscontroles verhogen, met name door particuliere dierenartsen in te schakelen; tegelijkertijd zullen de sancties voor niet-naleving van de EU-voorschriften worden versterkt.

Verbeterde informatie aan de consument

Frankrijk wenst dat er op Europees niveau een etikettering wordt ingevoerd voor de veehouderij en het welzijn van dieren.

De voorgestelde maatregelen vormen een aanvulling op en versterking van de reeds van kracht zijnde maatregelen ten behoeve van het welzijn van dieren die in 2018 zijn vastgesteld? Deze omvatten onder andere de uitbreiding van het misdrijf tot bepaalde activiteiten, het verbod op de productie van nieuw gebouw voor legkippen in kooien en het experimenteren met videobewaking in slachthuizen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention