allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOnze projectenHet huis2006 - De oorspronkelijke plannen
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

2006 - De oorspronkelijke plannen

De benedenverdieping bestaat uit drie delen.

Beoordeling:
Bezoeken: 978
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

- Links is een schuur die later is aangebouwd. In de schuur werd een paar jaar geleden een sanitair gedeelte aangelegd.
- In het midden is het woongedeelte. Er zijn drie ruimtes: de oude leefruimte, een zijkamer en een uitbouw naar achteren.
- Aan de rechterkant van de woning vinden we een grotere schuur met een hooizolder. Onder de hooizolder ligt een stal.

Fase 1

De linker schuur wordt in de toekomst een werkkamer. Nu gaan we er tijdelijk een slaapkamer van maken. De ruimte heeft alleen een deur. We plannen een raam naast deze deur.
Achter deze ruimte bevindt zich het sanitair, dat we volledig gaan vervangen. De doorgang naar het sanitair is nu in de leefruimte. Dat gaan we veranderen naar de tijdelijke slaapkamer.
We trekken de oude leefruimte en de zijkamer samen tot één woonkamer. Een deel van de tussenmuur blijft staan. Deze muur is onder een grote dwarsbalk geplaatst. De meeste wanden worden van gipsplaat voorzien, waarachter de volledig vervangen elektra komt.
De uitbouw die als slaapruimte werd gebruikt, wordt de keuken. De boiler die er hangt, moet worden vernieuwd en verplaatst. De uitbouw heeft een raam. Op die plaats zat vroeger een deur en dat willen we in ere herstellen.
De grotere schuur en hooizolder worden voorlopig gebruikt als werk- en bergruimte. Mogelijk geven we het later een andere bestemming. Nu zorgen we dat het geheel goed kan worden afgesloten en er lichtpunten komen.

Aan de buitenzijde willen we voor en achter een soort veranda aanleggen. Voor moet een afdakje (“de pukkel”) verdwijnen.
Alle ramen en deuren aan voor- en achterzijde worden vervangen. We willen daarbij zoveel mogelijk glasoppervlak. Luiken worden vervangen of geplaatst. Dat is niet overal mogelijk want we kiezen ervoor alle buitendeuren naar buiten te laten openen.
Voor dit soort wijzigingen is een meldingsplicht.
De tekeningen van de aanvraag vind je verderop in Ons project.

Fase 2

Wanneer we in 2007 permanent in Frankrijk wonen, besluiten we om fase 2 om te dopen in fase 3. De nieuwe fase 2 bestaat uit het aanpakken van de schuur, stal en varkensstallen. Ook vormt zich het plan om de keuken uit te breiden.
Wel leggen we in het linker zoldergedeelte een nieuwe vloer en plannen we een plafond en isolatie van dit gedeelte dat tijdelijk als bergruimte gebruikt wordt.

Fase 3

Pas wanneer fase 1 en 2 achter de rug zijn, gaan we verder denken over de zolderetage. De zolder omvat het linker gedeelte en het middendeel. We willen er twee slaapkamers, een hobbyruimte en bergruimte maken.

De trap naar deze etage komt in het linker gedeelte dat van slaapkamer in werkkamer verandert. Oorspronkelijk werd het de entree (zoals je op de andere tekening ziet), maar we hebben er niet veel moeite mee dat de ingang in de woonkamer is. Inmiddels is de veranda daar ook al op aangepast.

In het dak komen enkele dakramen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • 2006 - De vernieuwde badkamer

  We waren blij dat hij erin zat toen we het huis kochten, maar het was al vanaf het begin duidelijk dat we hem zo spoedig mogelijk zouden vervangen.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 9

Trefwoord
📌Allier
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Het huis

  Van het oorspronkelijke idee voor het huis zijn wij (voor we er permanent gingen wonen) niet ver afgeweken.
  Toen we er eenmaal woonden, hebben we besloten om voorlopig van slaapkamers op de zolderetage af te zien en hebben we dit omgedoopt van Fase 2 in Fase 3. Hierdoor is de vaste trap in de entree (nog) niet nodig.

  Onderaan ieder artikel in deze rubriek vind je een link naar het volgende artikel. Zo kun je gemakkelijk door de rubriek bladeren.
Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention