allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOnze projectenHet huis2007/2008 - De schuur wordt bewoonbaar (1)
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

2007/2008 - De schuur wordt bewoonbaar (1)

De plannen voor de schuur

Het vorige artikel in deze rubriek: 2006 - Van pukkel tot veranda
Beoordeling:
Bezoeken: 1.233
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Nu het meeste in het woonhuis is gedaan, concentreren we onze plannen op de schuur. Het is een interessante ruimte waar veel mee te doen is, wat het moeilijk maakt om te kiezen.

De schuur bestaat uit twee delen. Aan de linkerzijde (A), tegen het woongedeelte aan, is een hoge schuur. Het rechter deel (B) is een stal met een hooizolder.
We willen de grote schuurdeuren voor vervangen door een raampartij met een deur. Ook het raam aan de achterzijde moet worden vervangen. De vloer van de schuur is deels van zand - er moet dus een nieuwe vloer worden gestort.
In de stal moet ook een dubbel raam komen en de kleine opening aan de achterzijde moet van een raampje worden voorzien. Er ligt een vloer met geulen voor het mestvocht. Deze moet vlak worden gemaakt.

De hooizolder (B)

De hooizolder wordt in eerste instantie een geïsoleerde bergruimte. Er staan al wat meubels opgeslagen, maar we willen er ook alles wat nu boven de slaapkamer staat opslaan. Dan kunnen we ook met die ruimte verder gaan.

Het plan bestaat uit de volgende stappen:
- Vloer schoonmaken, met insecticide behandelen en vloerdelen leggen;
- Muur rond raam herstellen, raam plaatsen; 50cm hoge zijmuren herstellen;
- Elektra aanleggen en zwevend plafond maken;
- Geheel van isolatie en gipsplaten voorzien.

De vloer is in slechte staat. Op sommige stukken moet je opletten of de vloer sterk genoeg is om op te staan, op andere plaatsen maakt een gat dat duidelijk. Van rechts naar links leggen we vloerdelen. Halverwege kunnen we dan de opgeslagen meubels naar de nieuwe vloer verplaatsen.

De hoge schuur (A)

Aan de muren van de hoge schuur valt niet veel eer te behalen. Daar plaatsen we gipsplaten voor. Aan beide zijden is de muur minder dan drie meter hoog: boven de woonkamer is de nog lege zolder en boven de stal is de open hooizolder. De achtermuur met raamopening is wat hoger - de buitenmuren lopen wat hoger door voordat het schuine dak begint.

Voor- en achterin de schuur ligt een cementvloer, maar in het midden ligt alleen zand. We zullen dat moeten uitgraven, een metalen vlechtwerk leggen en volstorten met beton. Daarna kan de afwerkvloer gelegd worden en kan worden betegeld.
De ingang van de schuur bestaat nu uit twee gammele eikenhouten deuren. We willen er een raamwerk met ramen en een deur laten plaatsen.

De stal (B)

De stal is in gebruik als werkruimte. Alle gereedschappen en voorraad hout en ijzerwaren liggen er opgeslagen. Dat moet dus eerst een nieuwe plek krijgen in de varkensstallen. Dan bekijken we de toestand van de muren en besluiten wat we gaan doen: de natuurstenen schoonmaken en opnieuw voegen, of gipsplaten ervoor.
De vloer loopt in de hoeken sterk op en moet dus volledig uitgevlakt worden, liefst op gelijke hoogte met de hoge schuur. Dan kan de deur tussen beide ruimtes vervangen worden.
De draagbalken van het plafond zien er niet geweldig uit. We gaan hier een nieuw, geïsoleerd plafond plaatsen en tegelijkertijd de elektra aanleggen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Huidige bezoekers: 70

Trefwoord
📌Allier
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Het huis

  Van het oorspronkelijke idee voor het huis zijn wij (voor we er permanent gingen wonen) niet ver afgeweken.
  Toen we er eenmaal woonden, hebben we besloten om voorlopig van slaapkamers op de zolderetage af te zien en hebben we dit omgedoopt van Fase 2 in Fase 3. Hierdoor is de vaste trap in de entree (nog) niet nodig.

  Onderaan ieder artikel in deze rubriek vind je een link naar het volgende artikel. Zo kun je gemakkelijk door de rubriek bladeren.
Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention