allesfrans.com
 
BeginpaginaTuinreceptenOnkruid en ongedierteInsecten natuurlijk bestrijden
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Insecten natuurlijk bestrijden

dinsdag 21 juni 2011 , door Hellen

Bewerkt op zondag 6 september 2015

Het vorige artikel in deze rubriek: Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is verboden
Beoordeling:
Bezoeken: 5.774
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Het is tijd voor 100% natuurlijke afweermiddelen voor deze insecten ...

Wespen en vlooien afweren

Je kunt vertrouwen op essentiële oliën als een afweermiddel tegen wespen of vlooien. Veel van deze producten hebben interessante eigenschappen tegen deze insecten, zowel preventief als voor het verzachten van wonden en het genezen van beten. Zo kunnen de essentiële oliën van een geranium ook in een diffuser in huis worden gebruikt om insecten te verjagen. Het heeft ook uitstekende eigenschappen voor de huid, waaronder het genezen van de wonden van wespensteken, van een bij, spin, of vlo. Meng een druppel geranium etherische olie en tien druppels plantaardige olie en breng het op de blote huid (armen, benen ...) aan. Herhalen om de vier uur. Een druppel geranium etherische olie geeft ook verlichting bij een beet (spin, mug, wesp). Gebruik het niet tijdens zwangerschap en lactatie.
Je kunt ook gebruik maken van essentiële olie van lavendel. Het is een natuurlijke remedie om de ontsteking van een beet snel te kalmeren. Daarnaast verlicht het ook de brandwonden veroorzaakt door kwallen.
Om wespen te verjagen kun je een bakje met kruidnagel op verschillende plaatsen van de tafel zetten. Ook kun je een ​​wespenval maken met een in stukken gesneden plastic fles. Op de bodem leg je een aas (zoet fruit, bier ...).

Vlieg verjagen

Tegen vliegen gebruik je de ARIES spray. Je spuit het op textiel, meubels, gordijnen of andere voorwerpen in huis. Het bestaat uit gedemineraliseerd water, plantaardige alcohol en etherische oliën (lavendel, sinaasappelschil, pepermunt). Met verse basilicum in een pot of een spray van essentiële olie van basilicum kun je de vliegen ook te lijf gaan.
Uienringen gekookt in water waarin je kruidnagels steekt (om de drie dagen vervangen) kunnen ook worden gebruikt om ze weg te houden.

Weg met teken

De anti-teken spray is een synergie van etherische oliën (plantaardige alcohol, essentiële oliën, synergieën thymol, kruidnagel, olibanum, sandelhout) dat tegen teken beschermt. Toepassing: spray preventief schoenen, kleding, dekens en handdoeken in. Voor een huisdier concentreer je je op buik en voeten - bescherm neus, ogen en slijmvliezen. Het natuurlijke product is volledig veilig voor je huisdieren.

Voor je in het bos gaat wandelen, breng je een afstotende mix van etherische oliën in appel cider azijn (uit essentiële oliën van lavendel, geranium, rozemarijn, kamfer) aan in de holte van de knieën, op de enkels, de nek in de holte van de arm. Beschermende kleding dragen kan nooit kwaad!

Mieren beven

Mierenolie is een synergie van etherische oliën van lavendel, Mexikaanse jeneverbes en Javaanse citronella. De vloeibare vorm kan je gemakkelijk in nesten gieten of ingraven. Mieren en insecten - zoals pissebedden en zilvervisjes - worden erdoor uit hun schuilplaatsen (looppaden, terrassen) verdreven. Je verdunt 10 ml in een liter water en besproeit de nesten en schuilplaatsen. Om mieren af te weren kun je ook een stukje beschimmelde citroen in de buurt van het nest leggen. Koffiedik en zaden van de rode peper werken ook! Tenslotte: mieren overschrijden nooit een met krijt getekende lijn!

Woordenlijst

essentiële oliën huiles essentielles (HE)
wespen guêpes
vlooien aoûtats, puces
vliegen mouches
teken tiques
mieren fourmis
zilvervisjes lépismes, petits poissons d’argent
kruidnagels clous de girofle
beet, steek piqûre

 

Lees ook:

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Liever geen Ambrosia

  Ambrosia is een ramp voor mensen met een allergie. In een paar weken tijd stoot de plant een enorme hoeveelheid stuifmeel uit.

Reacties
Hieronder 1 bijdrage
 • Insecten natuurlijk bestrijden 27 juni 2011 13:17, door Henny

  L.S.

  Wil even reageren op bovengenoemd artikel over het natuurlijk bestrijden van insecten.
  Er staat vermeldt over het bestrijden van vliegen dat men aries spray kan gebruiken.
  Alleen staat er niet bij waar je dat in Frankrijk zou kunnen kopen.
  Evenals de rest van de producten ter bestrijding van de insecten.

  Gaarne uw reactie daarop
  Vriendelijke groet
  Henny Uhl

 

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

Allesfrans, ook voor:
 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention