allesfrans.com
 
BeginpaginaFrankrijk, het landToerismeToeristische labelsFranse toeristische kwaliteitslabels
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Franse toeristische kwaliteitslabels

donderdag 28 juli 2011 , door Hanjo

Bewerkt op vrijdag 12 oktober 2018

Er zijn verschillende labels ontwikkeld om de kwaliteit van toeristische bestemmingen aan te geven op basis van verschillende criteria: milieu, toegankelijkheid voor gehandicapten, familie comfort, bezoek aan het erfgoed...

Het vorige artikel in deze rubriek: Franse labels voor de wintersport
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 341
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS
Voor meer informatie kun je op de titels van de verschillende labels klikken.

Milieu/ecologie

Pavillon Bleu, blauwe vlag

De blauwe vlag is in 1985 ingevoerd door het Fondation pour l’Éducation à l’Environnement en Europe, het Franse bureau voor educatie over het Europese milieu. Dit label waardeert gemeenten en jachthavens die in hun beleid voor economische ontwikkeling en toerisme rekening houden met de milieu-criteria. In Frankrijk beloont het 120 gemeenten, 358 stranden en 84 jachthavens.

La Clef Vert, de groene sleutel

Dit label werd gecreëerd door de Fondation pour l’Éducation à l’Environnement. Het kan worden toegewezen aan de campings, hotels, en andere toeristische verblijven. In Frankrijk zijn 654 onderkomens gelabeld voor hun inzet en inspanningen rond het milieu en hun educatieve acties omtrent respect voor waterbeheer, energie en afval.

Station Verte, groen station

Het label wordt toegekend aan toeristische bestemmingen en recreatieve vakanties in een natuurlijke omgeving of op het platteland, de bergen, nabij de kust of in het buitenland. Dit label werd in 1964 ontwikkeld door de Association des Stations Vertes de Vacances en heeft inmiddels meer dan 600 groene stations.

Toegankelijkheid

Tourisme et Handicap, toerisme en handicap

Dit label werd in 2001 ingesteld door de Franse staatssecretaris voor Toerisme. Dit label is ontwikkeld om mensen met een handicap (motorische, verstandelijke, auditief en visueel) te helpen om een ​​geschikte vakantiebestemming te vinden. Het geeft betrouwbare, consistente en objectieve informatie over de toegankelijkheid van toeristische bezienswaardigheden en voorzieningen.

Destination pour tous, bestemming voor allen

Dit is een label dat onderscheid aangeeft aan instellingen en accomodaties die geschikt zijn voor mensen met een bepaalde handicap. Het is in 2011 opgericht door de staatssecretaris voor Toerisme en die voor Gezin en Solidariteit.

Vrije tijd en ontdekking

Station classée, geclassificeerd station

Het label wordt toegekend aan resorts, spa’s en toeristische bestemmingen die een beleid van onthaal en animatie kwaliteit van het toerisme in termen van voordelen, maar ook het milieu. In Frankrijk zijn er 514 stations ingedeeld.

Erfgoed

Villes et Pays d’art et d’histoire, steden en land van kunst en geschiedenis

Dit label wordt toegekend aan gemeenten die een beleid voeren dat het bewustzijn over erfgoed en architectuur faciliteert en stimuleert.

Les plus beaux villages de France, de mooiste dorpen van Frankrijk

Het label "De mooiste dorpen van Frankrijk" wordt toegekend door de vereniging met dezelfde naam aan dorpen met minder dan 2000 inwoners met een rijk natuurlijk en architectonisch erfgoed met ten minste twee gebieden die bescherming genieten (of opgenomen zijn in de inventaris van historische monumenten). De gemeentes moeten ook een beleid voeren van promotie en bevordering van hun erfgoed. 156 Franse dorpjes dragen dit label.

Grand Site de France, grote trekpleisters

Grand Site de France is een label toegewezen door de staat. Het erkent een management volgens de principes van duurzame ontwikkeling evenwicht tussen de instandhouding van het landschap, "sense of place", de kwaliteit van de ontvangst van het publiek en participatie van bewoners en partners in het leven van Site. In 2011 bestaat het netwerk uit 37 plaatsen.

Famille Plus is een label erkend door de staatssecretaris voor Toerisme. Het wordt toegekend aan gemeenten die in het bijzonder geschikt zijn voor gastgezinnen en het aanbieden van een breed scala aan activiteiten en entertainment voor jong en oud. Het betreft plaatsen voor een verblijf in de zomer, maar ook wintersportgebieden.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Grand Site

  Bijzondere, belangrijke plaatsen en symbolische landschappen die een zeer sterke reputatie en een bijzondere attractie hebben.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 10

Trefwoorden
Toeristisch Handicap Labels
 
Soortgelijk items
 • Station Verte

  Een "Station Verte" is een op nationaal niveau erkende toeristische bestemming voor ontspanning en vakantie.

 

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention