Beginpagina > Bouwen en verbouwen > Doe-het-zelven

Doe-het-zelven

Wat tips voor de doe-het-zelver

dinsdag 17 november 2009, door Hanjo

Bijgewerkt op maandag 31 maart 2014

Of je nu een kant-en-klaar huis koopt of een bouwval, er zal altijd wel iets te klussen zijn. In Frankrijk bestaan voldoende gespecialiseerde bedrijven. Je vindt ze in de "Pages Jaunes", de Franse Gouden Gids, maar ook in vele annonces in kranten.

Het vorige artikel in deze rubriek: Afbeeldingen
Beoordeling:
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS
 • RSS

Helaas hebben de Franse bedrijven de reputatie het wel eens af te laten weten, vooral wanneer een groot gedeelte van de klus al is gedaan. Goede afspraken, ook over de betaling, zijn dus belangrijk. Maar je wil vast zelf ook wel de handen uit de mouwen steken en aan het klussen gaan. "Bricoler" heet dat in het Frans. De meeste bouwmarkten hebben daarom in hun naam een gedeelte van dit werkwoord opgenomen. De algemene uitdrukking is dan ook dat je naar de Brico gaat om bijvoorbeeld schroeven te halen.

Is goedkoop duurkoop?

In het algemeen lijkt de Franse Brico duurder dan de Nederlandse, maar ik heb het al elders gemeld, laat je niet verleiden om alles in Nederland te kopen. Elektra en sanitair hebben afwijkende maten of coderingen. Zie ook ons hoofdstuk Boeken en het onderdeel Links.

Verf

Verf lijkt in Frankrijk een heel stuk duurder dan in Nederland. Ik heb wel verschillen van 30% gezien. Maar neem voldoende mee, en dat ene extra blik extra reduceert natuurlijk wel het prijsverschil...

Hier vertellen we ook iets over het gebruik en de afmetingen van gipsplaat. Ook helpen we je aan wat vaktermen.
Maar kijk ook goed rond, want zelfs in een ander filiaal van dezelfde Brico kan een product afwijkend geprijsd zijn. Het zijn vaak franchise ondernemingen. Er bestaan in Frankrijk ook megabouwmarkten (onder andere Brico Dépôt, BricoMan en Lapeyre), waar je zelfs garagedeuren en complete hekwerken uit voorraad koopt. In en rond grote steden zijn ze ook op zondag open. Sommige bieden een laagste-prijs garantie.

 

Reacties
 • Doe-het-zelven 17 juli 2016 08:41, door karin

  Hoi allemaal,
  Ik kwam eigenlijk uit nieuwsgierigheid op jullie site terecht.
  Zelf woon ik al enige jaren in de prachtige Ariège waar we een bouwbedrijf hebben, in Nederland hebben 30 jaar ons eigen bedrijf gehad en nu hebben we het hier voortgezet. Maar ik reageer eigenlijk op het artikel verf, De verf die hier te krijgen is van een abominable slechte kwalitit dat wij dat niet meer aan onze klanten verkopen. Wij bestellen onze verf online bij
  Www.verfwinkel.nl daar kan je de top merken Sigma,Wijzenol en noem maar op bestellen en bestellingen boven de € 100, worden gratis bezorgd de bezorging is binnen enkele dagen dus wij werken alleen nog met de verfwinkel.
  Ik wil jullie deze tip niet onthouden vandaar.

  Groetjes en succes. Btp Mirepoix.
  Karin

Aangesloten bezoekers: 43

In deze rubriek

In deze rubriek vind je alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk.
We hebben niet de bedoeling om uit te leggen hoe je een bepaalde klus moet uitvoeren; we geven alleen informatie over de verschillen met Nederland en helpen bij het vinden van de juiste benaming.


 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |