allesfrans.com
 
BeginpaginaVerkeer en vervoerAl 49 departementen willen terug naar 90 km/uur
 

Al 49 departementen willen terug naar 90 km/uur

Een nieuwsflits van maandag 20 mei 2019

Veel voorzitters van Franse departementale raden zeggen voorstander te zijn van een aanpassing van bepaalde wegen naar 90 km/uur. Dit naar aanleiding van de aankondiging die premier Edouard Philippe deed rond een versoepeling van de 80 km/uur maatregel.

Het was een ommekeer die veel automobilisten al verwachtten. De regeringsleider gaf aan dat hij geen bezwaar had bij het toestaan van de departementale raden om af te wijken van de in juli 2018 ingevoerde beperking.

In de nationale en lokale media reageerden veel gekozen functionarissen snel. Een grote meerderheid van de voorzitters van de departementale raden hebben zich bereid verklaard om de maximum snelheid op bepaalde wegen naar 90 km/uur terug te brengen. In Côte-d’Or en Moselle wordt geschat dat 90% van het netwerk terug zal kunnen naar 90 km/uur.

Sommige wegen houden het maximum van 80 km/uur of zelfs minder

Door hun steun uit te spreken voor een gedeeltelijke terugkeer naar 90 km/uur, geven veel verkozenen ook hun wens te kennen om de beperking beter aan te passen aan de gevaarlijkheid van bepaalde wegen, ook al betekent dit dat bepaalde weggedeeltes op 80 km/uur of zelfs minder moeten worden gehouden.

Sommige departementen tegen verkeersveiligheid op maat

Sommige departementsvoorzitters zijn echter voorzichtig en weigeren de verantwoordelijkheid te nemen voor een mogelijke toename van het aantal verkeersdoden. In Rhône overheerst de mening dat het aan de staat is om de decreten die tot de verandering van de snelheid naar 80 km/uur hebben geleid om te keren. De voorzitter van het departement wil niet de schuldige zijn wanneer in de nasleep een ongeluk zou gebeuren. Ook in Lot-et-Garonne meent men dat de kwestie op nationaal niveau moet worden opgelost.


Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

Allesfrans, ook voor:
 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention