allesfrans.com
 
BeginpaginaVerkeer en vervoere-Ticket Parijs openbaar vervoer
 

e-Ticket Parijs openbaar vervoer

Een nieuwsflits van maandag 20 mei 2019

Île-de-France gaat eind september e-tickets introduceren voor abonnementen en losse vervoertickets. In eerste instantie zal het zijn op Samsung smartphones en voor Orange-abonnees.

De dienst zal het mogelijk maken om, door middel van validatie via de NFC-technologie (contactloos tussen de terminal en het apparaat), tickets te valideren voor het gebruik van het volledige RATP- en SNCF-net in de Parijse regio, via een applicatie waarmee passagiers tickets kunnen kopen, in bundel, per eenheid, of als abonnement.

Het kartonnen kaartje zal tegen 2021 verdwijnen

Dit nieuwe aanbod maakt deel uit van de in 2016 aangekondigde doelstelling van Île de France Mobilités om het kartonnen kaartje tegen 2021 te laten verdwijnen en de opkomst van digitale alternatieven te bevorderen.

Dankzij de nieuwe dienst zullen er geen wachttijd meer zijn bij de kaartjesautomaat in het station om de Navigo-pas op te laden of tickets te kopen. De aankoop en validatie van het ticket zal mogelijk zijn vanaf elke compatibele mobiele telefoon.

In eerste instantie zullen zo’n 15 Samsung toestellen uit de Galaxy A, Galaxy S en Galaxy Note reeksen deze dienst aanbieden, die ook beschikbaar zal zijn voor abonnees van Orange met een Android smartphone uitgerust met NFC technologie. De apparaten hebben ook een element geïntegreerd dat de validatie en controle van tickets mogelijk maakt, zelfs als de smartphone is uitgeschakeld of de batterij leeg is.

De dienst is, onder de naam Navigo Lab, sinds het afgelopen najaar met 3.500 vrijwillige gebruikers getest op alle soorten apparaten. Daarbij lijkt 80% van de gebruikers tevreden en wil 88% het blijven gebruiken.


Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention