allesfrans.com
 
BeginpaginaOverheidLockdown uitgebreid tot 15 april
 

Lockdown uitgebreid tot 15 april

Een nieuwsflits van zaterdag 28 maart 2020

Op vrijdag 27 maart kondigde premier Edouard Philippe de verlenging aan van de inperking wegens het coronavirus tot minstens 15 april. De Franse minister-president kondigde ook aan dat er nogmaals een verlenging kan komen als de gezondheidssituatie dat vereist. "Het is duidelijk dat we pas aan het begin van de epidemiegolf staan," zei hij, waarbij hij benadrukte dat "dezelfde regels zullen blijven gelden". Op dinsdag 24 maart had de Wetenschappelijke Raad al een inperkingsperiode van zes weken aanbevolen.

"Tot eind april zou dit een wijs besluit zijn"

Professor Henri Laurichesse, hoofd van de afdeling besmettelijke en tropische ziekten van het Universitair Ziekenhuis in Clermont-Ferrand, verwelkomt de beslissing van de eerste minister. "De uitbreiding is wenselijk. Twee weken confinement is te kort. De virale incubatie is langer dan die van griep: van 4 tot 6 dagen tot 14 dagen. Twee weken inperking zou onvoldoende zijn geweest om de overdracht van het virus te meten. Tot eind april zou het een wijs besluit zijn."

Vermijd dat ziekenhuizen op de knieën gaan

De professor voegt hieraan toe: "Het is een noodzakelijke beslissing als we het aantal gevallen willen verminderen. Het is eerder een gezondheidsbeslissing dan een economische beslissing. Het is geen neutrale beslissing voor de activiteiten van het land. We moeten de kinderen, de ouderen, in de gaten houden. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat ziekenhuizen op de knieën gaan. We zien de ramp in Italië, Spanje en binnenkort in de VS. We hadden geen keus."

Boetes overtreding opnieuw omhoog

Om een doeltreffender handhaving van inperkingsmaatregelen te waarborgen, heeft de regering de sancties voor schendingen van inperkingsmaatregelen verhoogd. Een decreet dat op zondag 29 maart werd gepubliceerd, brengt de boete wegens overtreding van inperkingsmaatregelen op € 200 in geval van een herhaling binnen 15 dagen. Een boete die kan worden verhoogd tot € 450.

Het bedrag van de eerste boete blijft hetzelfde, € 135. In geval van meer dan drie verbalisaties binnen 30 dagen, worden overtreders geconfronteerd met een boete van € 3.750 en zes maanden gevangenisstraf.


Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention